У «Рівнегазі» через низькі зарплати вакантні 220 посади

У «Рівнегазі» через низькі зарплати вакантні 220 посади
0
У «Рівнегазі» через низькі зарплати вакантні 220 посади

Через заморожені тарифи на розподіл газу зарплата фахівців «Рівнегаз» на 23% менша від середньої по промисловості та на 52% від середньої зарплати по галузі. Так, середня зарплата рівненських газовиків складає 9 329 грн, в той час, як середньомісячна зарплата по галузі в області становить – 18 694 грн. Невеликі зарплати призводять до відтоку кваліфікованих спеціалістів, які часто шукають високооплачувану роботу за кордоном.

З початку 2019 року з компанії звільнилося 178 працівників. Головною причиною масових звільнень газовиків є низький рівень заробітної плати, який на 29% менший від середньої зарплати по галузі. Сьогодні на підприємстві вакантними є 220 посад. Як правило, це люди, які цілодобово забезпечують безаварійний розподіл газу: слюсарі, зварники, монтери, водії.

Так, лише в аварійно-диспетчерській службі, яка цілодобово ліквідовує витоки газу не вистачає майже 50 фахівців, ще стільки ж – в службі, яка здійснює комплексно-приладове обстеження: перевіряє мережі та виявляє витоки газу на них. Через незаповненість вакансій, збільшується навантаження на працівників, а зарплата незмінно залишається низькою.

–Тарифна політика НКРЕКП обмежує зарплати газовиків. З діючої ціни природного газу лише 18,2 копійки спрямовуються на заробітну плату, решта коштів – на заміну та ремонт мереж, утримання АДС, встановлення безкоштовних лічильників тощо. Газорозподільна компанія отримує лише 72,5 копійок від вартості одного кубометра, – розповідає комерційний директор АТ «Рівнегаз» Віктор Осницький.

Наразі усі звернення газорозподільних підприємств України до НКРЕКП щодо встановлення економічно обґрунтованого тарифу на розподіл у структурі ціни на газ, залишаються без реагування. В Асоціації газового ринку України зазначають, що неприйняття тарифів створює умови для банкрутства нового Оператора ГТС.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі