У Дубно шукають волонтерів для археологічної експедиції

У Дубно шукають волонтерів для археологічної експедиції
0
У Дубно шукають волонтерів для археологічної експедиції

6 серпня у Дубні почала працювати археологічна експедиція, у якій зможуть взяти участь усі бажаючі, незалежно від статті та віку. Місцем її проведення буде урочище «Острів Дубовець», розташоване в заплаві річки Ікви, повідомляють у МГНО «Дубенський археологічний осередок».
Планується дослідження стоянки мисливців кам’яної доби, поселення мідного віку, доби бронзи, ранньозалізного віку та слов’ян. Перлиною острова є нині неіснуючий Підборецький жіночий монастир, заснований князем Василем Острозьким в 1592 р. Одним із завдань експедиції буде виявлення та вивчення решток цього монастиря. Також будуть відбуватись зйомки документального науково-популярного фільму про розкопки. Триватиме експедиція протягом серпня-вересня.

Волонтерам будуть створенні всі умови для того, щоб попрактикуватися у польових археологічних дослідженнях та розширити свої знання із історії міста Дубна. Від організаторів: облаштування польового табору, забезпечення інструментами, навчання тонкощам роботи археолога, цікаві розповіді, ситний обід польової кухні.

Від учасників: жага до знань, позитивний настрій, бажання плідно попрацювати заради врятування цінної археологічної пам’ятки. Знахідки учасників розкопок потім будуть експонуватися в Дубенському замку, і волонтери матимуть можливість стати героями фільму (за бажанням), а головне – спробують себе в якості справжніх археологів, і хтозна, можливо, навіть захочете почати власну наукову кар’єру. Не втрачайте шанс отримати ексклюзивні знання і досвід!

Основна мета залучення волонтерів – просвітницька робота. Ми не хочемо використати молодь в якості робочої сили, і вся важка праця буде перекладена на найманих робітників, тому шановні батьки, не бійтесь відпускати дітей, а ще краще приходьте разом з ними.
Запрошуємо також усіх бажаючих просто відвідати місце розкопок. Для груп радо проведемо безплатну екскурсію. Щоб знайти місце розкопок, вбивайте в пошукову строку Google координати: 50°24’31.6″N 25°43’50.8″E - повідомляють організатори.

Для реєстрації участі в експедиції телефонуйте або пишіть.
Контакти:
ipso.dao@ukr.net
https://www.facebook.com/bardecl Андрій Бардецький
https://vk.com/id15985828
https://www.facebook.com/yezy.pshenichniy Juriy Pshenichny
0673815092 Андрій
0977707506 Юра


Експедицію організовує Міжрегіональна громадська наукова організація «Дубенський археологічний осередок» у співпраці з Державним історико-культурним заповідником м. Дубна в рамках соціального проекту, який фінансується Дубенською міською радою спільно з Британською Радою в Україні, та Плану науково-дослідної роботи ДІКЗ м. Дубна.

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі