У Дубно за сім мільйонів гривень відремонтують пляж

У Дубно за сім мільйонів гривень відремонтують пляж
0
У Дубно за сім мільйонів гривень відремонтують пляж

Ще з 2016-го року з метою упорядкування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах було виготовлено проектно-кошторисну документацію на «Реконструкцію об’єкту благоустрою – водойма на вул. Монастирська в м. Дубно Рівненської області». Також було проведено експертизу проекту. Загальна вартість реконструкції об’єкту складає 7 358558 гривень. 
Водойма, про яку йде мова у місті називають «Кар’єрами». Згідно документу проект передбачає поглиблення та очищення дна і відкосів водного об’єкту площею 1,8 га, планування та упорядкування прилеглої території площею 4,5 га. Також планується влаштування зовнішнього освітлення території та облаштування спортивної відпочинкової зони, а саме: футбольне поле,баскетбольне поле, волейбольні площадки, пише у блозі Ксеня Галицька.

 
Крім цього заплановане облаштування дитячої відпочинкової зони із встановленням дитячих ігрових атракціонів, встановлення столів , лавок, альтанок, зонтів пляжних, тенісного корту, сцени, танцполя. Так само подбали про місце для стоянки автомобілів, встановлення сантехнічного обладнання(туалети, урни, контейнери, душові, переодягальні. 


З власних джерел тижневику «Дзеркало плюс» відомо, що ще з минулого року було розпочато реалізацію проекту за рахунок коштів обласного фонду охорони природнього навколишнього середовища на суму 200 тисяч гривень. Розпорядником коштів та замовником робіт визначено департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА. На даний час вже виконано роботи з очищення та поглиблення дна водойми, планування відкосів та часткове планування прилеглої території. Як бачимо, роботи над майбутнім пляжем ще багато. Так само сума на його благоустрій теж не маленька, але реальна - враховуючи можливості міста. 


На Замковій кажуть, що об’єкт перебуває в стадії реконструкції. І лише після виконання всіх робіт, передбачених проектом, об’єкт підлягає введенню в експлуатацію. Зараз «Кар’єри» стоять на балансі та утриманні комунального підприємства «Дубноводоканал». І хоч пляж офіційно ще не відкритий, але дубенчани, особливо у вихідні дні, йдуть відпочивати на «кар’єрські береги» й зовсім не по-людський залишають після себе «подарунки». А тому, працівники комунального підприємства, зокрема двірники, щотижня мають біля водойми роботу пов’язану із прибиранням території. 


І яка б критика не звучала стосовно пляжу та зони відпочинку у місті Дубно, але містяни вже ж мріють про місце, де можна було б відпочити не виїжджаючи за межі рідного райцентру.

0
Наука і технології # Дубно
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі
Міноборони розробляє спеціальне взуття для саперів
0
Читати далі