У громадах Рівненщини розвиватимуть культуру

У громадах Рівненщини розвиватимуть культуру
0
У громадах Рівненщини розвиватимуть культуру

В області стартував проєкт «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини». Рівненське Регіональне відділення Асоціації міст України реалізує таку ініціативу за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду.

Так, для менеджерів культури буде проведено навчання в форматі творчих студій, маршрутів успіхів для ознайомлення з успішним досвідом місцевих громад в сфері культурної креативної індустрії, а також – фінальний форум.

Будучи в громадах, помітили, що є потреба по-новому навчити менеджерів культури. Саме тому ми прагнемо підвищити інституційну спроможність ОТГ Рівненщини. Для цього на заняттях ми будемо використовувати сучасні методики та інноваційні навики, — зазначає керівниця проекту «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини» Тетяна Грещук.

Форум менеджерів допоможе забезпечити сталий та збалансований розвиток культури і мистецтва, а також дасть можливість популяризувати громаду на високому рівні. Окрім цього, учасники будуть обмінюватися думками та передавати власний досвід.

Цей проект надзвичайно важливий для того, аби кожна громада могла чітко скласти стратегію розвитку своєї культурної сфери. Адже туризм несе за собою й позитивні економічні показники. Варто зазначити, що кожен куточок нашої області має неймовірні особливості і може гідно представити загалу свою історико-культурну спадщину та власні туристичні родзинки, — розповідає начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Після завершення проєкту кожен учасник навчання представить власну громаду у новому вигляді. Окрім того, відбудеться презентація «Креативного каталогу громад Рівненщини», яку представлять восени під час фінального форуму.

Чудово, що така ініціатива реалізується саме на Рівненщині. Очікую від навчання багато креативу, прагну почерпнути нові знання, отримати позитивні  враження та познайомитись з однодумцями. Разом з тим, планую поділитися власним досвідом, - ділиться враженнями начальниця відділу культури і туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради Наталія Іщук.

Читайте також: Доведеться закрити усе те, що відкрили до цього, — Хомко

Читайте також: Відсьогодні розпочинають повертати гроші за пробне ЗНО

Читайте також: За ніч на Рівненщині +53 хворих на COVID-19

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі