У Києві чоловік зайшов до банку та погрожує бомбою (ОНОВЛЕНО)

У Києві чоловік зайшов до банку та погрожує бомбою (ОНОВЛЕНО)
0
У Києві чоловік зайшов до банку та погрожує бомбою (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 3 серпня, у Києва до відділення «Універсал Банк» зайшов невідомий чоловік, і заявив, що у нього в рюкзаку бомба. Він попросив викликати поліцію. Про це повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко.

О 12:00, до поліції зателефонувала представниця АТ «Універсал Банк» (Шевченківський район, приміщення бізнес-центру «Леонардо») та повідомила, що у відділення зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, який сказав, що у нього в рюкзаку знаходиться бомба і попросив викликати поліцію.

Працівники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася за власним бажанням. Введено в дію спеціальну поліцейську операцію «Грім».

Наразі поліція веде перемовини з терористом, правоохоронці запропонували чоловіку здатися.

UPD: Попередньо відомо, що терорист вимагає присутності одного з телеканалів для відеозвернення онлайн, де він озвучить свої вимоги.

За огородження до бізнес-центру вже пропустили журналістів трьох телеканалів: 112, Наш и ZiK за розпорядженням керівника спецоперації.

Тим часом в МВС сказали, що якщо терорист не здасться, то вони вчинять «по закону». Тобто, як і з «полтавським терористом», якого днями застрелили в ході спецоперації.

UPD 2: З’явилось фото терориста з бізнес-центру

На фото: чоловік, який погрожує підірвати будівлю в центрі Києва. Поруч – його заручниця.

Чоловіка звуть Карімов Сухроб Рахматович, 1988 року народження. Громадянин Узбекистану, проживає в Запорізькій області. В МВС київського терориста вважають «психічно неврівноваженою людиною». Очевидці кажуть, що він вимагає 40 тисяч гривень.

Чи насправді в нього є бомба в сумці – невідомо. Він прив’язав до ноги шнурівку, яка веде просто бо рюкзака, де, за його словами, знаходиться вибуховий пристрій.На місці створений оперативний штаб СБУ та поліції. Обговорюють реалізацію спецоперації «Бумеранг».

UPD 3: в будівлю бізнес-центру досі можна вільно потрапити

Вулиця Володимирська перекрита на відрізку між вулицями Богдана Хмельницького та бульвара Тараса Шевченка. Втім, як відомо, з бізнес-центру «Леонардо» евакуювали не всіх. В приміщення досі можна вільно потрапити. Вхід відкритий, з другої частини будівлі нікого не евакуйовували. Кажуть, тут безпечно.

Навколо однієї частини будівлі досі оточена дорога, навколо іншої є проїзд. Бізнес-центр не оточений зсередини. В тій частині будівлі, де немає терориста, ще якийсь час працювали люди, пізніше вони почали самостійно покидати будівлю. 

Про це написала одна зі співробітниць другої частини офісів

– Питаю охорону, а нам точно не потрібно евакуюватися? Точно, не треба, каже. Це друга секція будівлі. Якщо бомба вибухне, то ви все одно з іншій секції. Не переживайте, каже. Мовляв, «оптимізм – наше все», – написала дівчина, яка працює в другій секції бізнес центру.

Зараз з чоловіком ведуть переговори, аби зберегти життя заручнику та самому злочинцю. Якщо чоловік насправді небезпечний, правоохоронці діятимуть за «полтавським» сценарієм.

Тим часом на місце прибула спецгрупа «Альфа». Готуються снайпери.

«Альфа» в будівлі, як і оператори телеканалів

Журналісти кажуть, що чоловік веде себе спокійно. Попросив кави. Курить. Тим часом в будівлю зайшла група «Альфа».


UPD 3: терориста затримали, обійшлося без жертв

Доки журналісти спілкувалися з терористом, до кімнати забігли бійці «Альфи». Вони швидко схопили терориста, в цей момент журналісти почали вибігати на вулицю. В ході спецоперації ніхто не постраждав.

Самого чоловіка, який погрожував підірвати будівлю, затримали та посадили в машину СБУ. Зараз в будівлі працюють вибухотехніки.

UPD 4: чоловіка судитимуть «тероризм»

Зараз в будівлі бізнес-центру ще тривають слідчі дії, вибухотехніки перевіяють приміщення на наявність вибухонебезпечних предметів.

В СБУ заявили, що всю відповідальність за проведену операцію вони взяли на себе. Зараз чоловіка звинувачують за статтею 258 ККУ – тероризм.

Журналісти кажуть, що під час спілкування з вже затриманим чоловіком той просив називати його святим духом. Говорив про політику і що всіма президентами керують олігархи. Жалівся, що страждають ЗМІ, що вбивають журналістів.

До речі, ані бомби, ані детонатора в чоловіка не знайшли. 

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі