У міськраді рівнян познайомили з чат-ботом Тарасом

У міськраді рівнян познайомили з чат-ботом Тарасом
0
У міськраді рівнян познайомили з чат-ботом Тарасом

Цього року надати звіт про свої статки мусять 33 000 працівників Рівненщини. Серед них керівники управлінь і відділів виконкомів, секретарі міських рад, міські голови міст районного значення, сільські та селищні голови, депутати всіх місцевих рад, усі поліцейські та інші категорії е-декларантів. З метою надання допомоги всім вищевказаним категоріям посад для здійснення електронного декларування,  27 лютого, у сесійній залі Рівненської міської ради експерти ГО “Антикорупційний штаб” провели відкриту презентацію інтерактивного інструменту для керівників структурних підрозділів, представників виконкому та депутатського корпусу.  Чат-бот “Держслужбовець Тарас” покликаний спростити процес заповнення електронних декларацій та зменшити кількість помилок в процесі звітування для суб’єктів декларування.

Минулого року під час аналізу та вивчення понад 1,5 тис декларацій Антикорупційний штаб виявив багато помилок. За словами авторів та розробників чат-бота, серед найпоширеніших помилок -  не зазначення об'єктів нерухомості, де фактично проживає суб'єкт декларування, декларування предметів побуту, наприклад телевізорів чи холодильників, вартістю нижче встановленого порогу як цінне рухоме майно та вказування доходу від самого себе. Як рішення цієї проблеми, з'явилася ідея створення чат-боту:

“Ми допускаємо, що декларанти ненавмисно допустили ці помилки, адже їм могло бракувати вичерпних роз'яснень з боку компетентного органу. Тому ми включили в основу боту покрокову інструкцію по заповненню е-декларацій, а також цілий ряд лайфхаків, як от користування реєстрами, в яких можна знайти потрібну інформацію для заповнення цих документів.”

Голова правління ГО “Антикорупціийний штаб” Галина Янченко зазначила, що чат-бот є сучасним та інноваційним методом у боротьбі з корупцією. Він здатен підвищити довіру населення до державної служби та допоможе державним службовцям вчасно та правильно заповнити декларації.

Учасники презентації мали можливість отримати відповіді на запитання, які виникли у них. Попереду трохи більше місяця, що даються їм для заповнення е-декларацій і питань ще виникне чимало, але чат-ботом “Держслужбовець Тарас” здійснити електронне декларування буде легше і простіше.

Аналогічну презентацію було проведено для керівників структурних підрозділів Рівненської обласної державної адміністрації та Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

 

Довідково: Чат-бот "Держслужбовець Тарас" розроблений громадською організацією "Антикорупійний штаб" за сприяння Антикорупційної ініціативи ЄС (EU Anti-Corruption Initiative). Він надає покрокову інструкцію по заповненню електронних декларацій в форматі листування у Facebook Messenger (http://m.me/d.tarasbot) або Telegram (https://t.me/d_tarasbot), а також цілу низку супутніх порад, які стануть в нагоді при заповненні декларації.

Інструмент буде корисним усім декларантам, яких на сьогодні нараховується понад 1 мільйон осіб в Україні, в тому числі державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування, депутатам Верховної Ради та місцевих рад, працівникам правоохоронних органів, окремим працівникам державних та комунальних підприємств, кандидатам на державну службу та багатьом іншим категоріям осіб, які підпадають під електронне декларування.

Як чат-бот, "Держслужбовець Тарас" має ряд суттєвих переваг:

  • працює для вас 24/7 без перерви та вихідних;
  • може надавати тисячі консультацій одночасно, тож вам не доведеться "чекати на лінії";
  • надає покрокову інструкцію по заповненню е-декларацій розділ за розділом, а разом з цим цілу низку супутніх консультацій, наприклад щодо отримання ЕЦП, визначення точного доходу за попередній рік, перевірки списку ваших реєстрацію компаній та організацій для точного заповнення е-декларації, тощо.
0
Найцікавіші матеріали
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі