У МОЗ хочуть посилити карантин в 11 регіонах

У МОЗ хочуть посилити карантин в 11 регіонах
1
У МОЗ хочуть посилити карантин в 11 регіонах

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що регіональні санітарні лікарі 11 областей звернулися з відповідними поданнями щодо посилення карантинних обмежень у регіонах.

Про це він сказав під час брифінгу 3 липня, відповідаючи на питання щодо посилення карантину, коли у країні буде 60 активних хворих на 100 тисяч населення, про що раніше заявляли у МОЗ.

За його словами, станом на ранок 3 липня в Україні показник захворюваності складає 59,7 активних хворих на 100 тисяч населення, проте показних у 60 хворих розглядався виключно для визначення щодо проведення Зовнішнього незалежного оцінювання і рахували його станом на 22 червня.

— Щодо обмежувальних заходів, які діють на території України, то хочу нагадати, що у нас діє адаптивний карантин, коли у залежності від епідситуації у тому, чи іншому регіоні, ухвалюються конкретні обмежувальні заходи, — сказав міністр.

На сьогодні напружена ситуація спостерігається у західних регіонах нашої країни. Це Волинська, Закарпатська, Львівська, Рівненська області. Також ми спостерігаємо і в інших регіонах. Всього 11 областей в Україні, де показники нині перевищують норму і за поданням відповідних головних санітарних лікарів цих областей були зроблені подання щодо посилення обмежувальних заходів, — заявив Степанов та зазначив, що це робиться виключно для здоров'я українців.

Згідно з даними МОЗ, станом на 2 липня перевищенні показники захворюваності на коронавірус у Києві, Волинській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій і Чернівецькій областях. Чернігівська область не може послабити карантин через низьку кількість проведених тестів на коронавірус.

Крім того Степанов повідомив, що 2 липня була створена Національна медична рада, до якої увійшли найкращі медики різних спеціальностей та з різних лікарень країни. За його словами, всі питання щодо подальшого втілення медичної реформи будуть узгоджуватися з представниками Медради.

За матеріалами: UA: Рівне

Читайте також: В Польщі розбився пасажирський автобус: серед постраждалих – десятки українців (ФОТО)

Читайте також: Хомко відзвітував про ситуацію з Covid-19 у Рівному

Читайте також: На Рівненщині стихія знеструмила 39 сіл

1
Найцікавіші матеріали
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі