У Пляшеву на Рівненщину приїде патріарх Філарет та проведе Вселенську панахиду за полеглими козаками

У Пляшеву на Рівненщину приїде патріарх Філарет та проведе Вселенську панахиду за полеглими козаками
0
У Пляшеву на Рівненщину приїде патріарх Філарет та проведе Вселенську панахиду за полеглими козаками
На Рівненщині відзначають 367-ма річницю битви під Берестечком. Урочистостям передували щоденні богослужіння у Свято-Георгіївському храмі богослужіння. У суботу на Козацькому цвинтарі відбулась панахида, а у неділю проходитиме богослужіння та панахида за полеглими козаками.
 
Службу очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Потому до пам’ятника Героям Берестецької битви вирушить урочиста хода для покладання квітів. Також присутнім презентують літературно-мистецьку композицію "На поклін до Козацьких Могил".
 
- Кожного року, в 9-у п’ятницю після Пасхи, у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на Козацьких могилах (с. Пляшева, Радивилівського району , Рівненської області), відбувається вшанування пам'яті тисяч козаків і селян, що брали участь у Берестецькій битві 1651 року під час національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького. Традиційно заходи по вшануванню проходять три дні - з п‘ятниці по неділю. Цього року пам’ятні дні припадають на 8-10 червня, повідомляє Юра Качан.
 
 

Триває остання підготовка до заходів з відзначення 367-ї річниці битви під Берестечком.
- Вже завтра Пляшева зустріне сотні і тисячі людей з усіх куточків України. Вперше в організації заходів бере участь Демидівська селищна рада. Цього року відбулися зміни у розміщенні об'єктів торгівлі і розваг, завтра їх потрібно шукати на лузі за річкою Пляшівка (на схемі червоним виділено), - розповів депутат Демидівської селищної ради Сергій Щербатюк. 

В селі Пляшева правоохоронці нестимуть службу в посиленому режимі, - прес-офіцерка Нацполіції Ольга Олійник повідомила UA: Рівне.

Як повідомила прес-офіцер Нацполіції в області Ольга Олійник, в цей день в селі Пляшева правоохоронці нестимуть службу в посиленому режимі.

Ольга Олійник, прес-офіцерка Нацполіції в області: "10 червня під час відзначення річниці битви під Берестечком до охорони публічної безпеки та порядку буде задіяно майже півтори сотні працівників поліції Рівненщини та військовослужбовців Національної гвардії. Поліцейські нестимуть службу під час усіх заходів, що відбуватимуться на території національного історико-меморіального заповідника".

0
Політика # Берестечко
Читайте також
1482
Берестецький "ГАРТ" на Рівненщині
На вихідних, коли Україна вшановувала загиблих у битві під Берестечком, для молоді Здолбунівського району був влаштований вишкільний табір. Організаторами вишколу став Національний корпус "Азов".
1
Читати далі
1402
На Рівненщині «Сітроен» загорівся на ходу
Стали відомі подробиці пожежі, яка спалахнула в автомобілі «Citroеn Jumpy».
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі