У прокуратурі Рівненської області обговорювали торгівлю людьми

У прокуратурі Рівненської області обговорювали торгівлю людьми
0
У прокуратурі Рівненської області обговорювали торгівлю людьми

У прокуратурі Рівненської області 26.06.2017 відбулося засідання міжвідомчої робочої групи, на якому розглянуто питання координації заходів, спрямованих на підвищення ефективної діяльності правоохоронних органів при виявленні, розкритті та розслідуванні злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми.

Захід відбувся під головуванням заступника прокурора області Мирослава Пацкана. Участь у ньому також взяли заступник начальника ГУ Національної поліції в Рівненській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк, працівники апарату прокуратури області, керівники місцевих прокуратур, співробітники ГУ НП в Рівненській області, УСБ України в Рівненській області, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Відкриваючи захід, Мирослав Пацкан наголосив, що протидія торгівлі людьми – це комплексна загальнодержавна проблема, над якою повинні спільно працювати усі правоохоронні органи. Він повідомив, що з метою попередження, викриття та припинення злочинів проти волі, честі й гідності особи створено у березні 2017 року міжвідомчу робочу групу з числа правоохоронців, з метою оперативного отримання інформації про такого роду порушення діють в органах прокуратури області «гарячі» телефонні лінії.

Однак, на переконання Мирослава Пацкана, напрацювання правоохоронних органів Рівненської області у боротьбі з порушеннями, що пов’язані з торгівлею людьми, незаконними угодами щодо особи, свідчать про необхідність активізації роботи на цьому напрямі та докорінних змін у підходах до вирішення цієї актуальної проблеми.

Від учасників робочої групи заслухано конструктивні пропозиції щодо спільних заходів, які дадуть змогу ефективніше виявляти та протидіяти злочинам цієї категорії, забезпечити захист громадян від неправомірних посягань.

За результатами проведеного засідання визначено конкретні шляхи ефективності діяльності правоохоронних органів, спрямованих на ефективну протидію злочинам проти волі людей.

Додатково:

З метою своєчасного та оперативного отримання інформації про вчинені, та ті, що готуються, кримінальні правопорушення, пов'язані з торгівлею людьми, у прокуратурі Рівненської області діє «гаряча» телефонна лінія.

Повідомлення про кримінальні правопорушення цієї категорії приймаються цілодобово за телефоном (0362) 62-00-44 та на адресу електронної пошти inform@pro.gov.ua.

За кожним повідомленням, що надійде із зазначених питань, прокуратурою вживатимуться заходи до перевірки інформації та, за наявності підстав, поновлення порушених прав громадян та притягнення винних до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

0
# Рівне # прокуратура Рівненської області # протидія злочинам # торгівля людьми
Найцікавіші матеріали
У Рівному викрили та затримали наркозбувача
0
Читати далі
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі