У психлікарні на Рівненщині хворим виділяють 10 грн в день на харчування

У психлікарні на Рівненщині хворим виділяють 10 грн в день на харчування
0
У психлікарні на Рівненщині хворим виділяють 10 грн в день на харчування

Здолбунівською місцевою прокуратурою проведено перевірку додержання вимог законодавства у комунальному закладі "Острозька обласна психіатрична лікарня” Рівненської обласної ради.

За результатами цієї перевірки, до якої було залучено спеціалістів управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та Острозького міськрайонного сектору Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Рівненській області, виявлено порушення та прорахунки в організації роботи зазначеного психіатричного закладу.

Зокрема, у лікарні не дотримано встановлених норм харчування для хворих, енергетична цінність якого становить на одного пацієнта 2000 кКл на добу (при нормі – 2400-2500 кКл).

Рівненський телеканал РБТ зняв сюжет, де показав реалії життя хворих: Меню на десять гривень - саме стільки виділяють з бюджету на триразове харчування пацієнта в психлікарні. Овочі та крупи - це головна складова меню. М'ясо та фрукти для психлікарень - розкіш.

Серед інших порушень, що їх виявили прокурори, – недотримання адміністрацією закладу протипожежних вимог та правил. Зокрема, у приміщенні відсутні автоматична пожежна сигналізація, евакуаційне освітлення з живленням незалежним від основного, інше. І хоча на ці прорахунки вже вказувалось адміністрації закладу за результатами попередніх перевірок органів прокуратури і МНС, їх досі не усунуто.

Вказані порушення та недоліки стали можливими не лише внаслідок несумлінного ставлення посадових та службових осіб лікарні до виконання своїх службових обов’язків, а й через недостатнє фінансування комунального закладу «Острозька обласна психіатрична лікарня».

Про результати проведеної перевірки прокуратурою інформовано Рівненську обласну раду, а також звернуто її увагу на необхідність затвердження в повному обсязі видатків на організацію харчування та належного забезпечення протипожежних заходів у даному лікувальному закладі з метою захисту конституційних прав осіб, до яких застосовано примусові заходи медичного характеру. Зазначений документ прокуратури перебуває на розгляді.

Психічно хворі пацієнти - це вразлива та незахищена категорія населення. Більшість з них ніде не працює і живе на пенсію інваліда. У них немає вибору медичних закладів: або лікуйся у державній психіатричній лікарні, або сиди вдома. Як зазначила журналіст Інна Білецька, навіть якщо хворі будуть скаржитись, це спишеться на особливості їхніх захворювань. На захист Острозької обласної психіатричної лікарні можна сказати те, що жителі Острожчини між собою відзначають високий рівень медичного обслуговування та кваліфікацію лікарів, і намагаюься потрапити до них на прийом.

0
# Рівненщина # психлікарня
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі