У Рівненській області зменшується кількість хворих на туберкульоз

У Рівненській області зменшується кількість хворих на туберкульоз
0
У Рівненській області зменшується кількість хворих на туберкульоз

В Рівненській області спостерігається зниження рівня захворюваності на туберкульоз за 2017 рік на 15% у порівнянні з 2016 роком, показник становить 41,9 на 100 тис. населення: за 2017 рік зареєстровано 305 нових випадків туберкульозу. Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.
Слід зазначити, що позитивна тенденція до зниження захворюваності на туберкульоз в цілому по області відповідає аналогічній позитивній тенденції в розрізі районів. Разом з тим, значне перевищення середньообласного показника захворюваності реєструємо у Костопільському (60,3 на 100 тис. населення), Рівненському (59,3), Гощанському (56,6) та Дубровицькому (53,5) районах.
Наразі Рівненська область знаходиться на 6-му місці по Україні за розподілом областей у напрямку зростання показника захворюваності на активний туберкульоз.


Рівень захворюваності на бацилярний туберкульоз в області також знизився на 11,5% і склав 26,2 на 100 тис. населення. Найвищі показники у Дубровицькому (37,1), Зарічненському (36,5), Корецькому (35,5) та Демидівському (34,6) районах. По Україні Рівненська область знаходиться на 9-му місці за розподілом областей у напрямку зростання захворюваності на бацилярний туберкульоз.
Захворюваність на поєднану інфекцію туберкульоз/ВІЛ має стійку тенденцію до збільшення. Частка туберкульоз/ВІЛ складає 10% серед усіх нових випадків туберкульозу, тобто кожен 10-й хворий з туберкульозом має супутню ВІЛ-інфекцію.
Спостерігається зниження показника захворюваності на туберкульоз органів дихання на 52,6% серед дітей до 17 років, зареєстровано за 2017 рік - 9 випадків, з них 1 випадок на бацилярну форму у Млинівському районі. У 2016р.-захворіло19 дітей. Протягом останніх років знижується смертність від туберкульозу, а саме це- маркер сприятливого прогнозу щодо епідеміологічного стану туберкульозу. Щорічно по області від туберкульозу помирає 60-100 осіб, більшість з яких працездатного віку. Не варто забувати, що туберкульоз – це хвороба, яка може вражати людей будь-якого соціального та економічного статусу.

Туберкульоз – широко поширене в світі інфекційне захворювання, яке викликається мікобактеріями туберкульозу. Найчастіше туберкульоз вражає легені, рідше – зачіпає інші органи і системи. Сьогодні туберкульоз залишається найбільш смертоносною інфекційною хворобою у світі, яка щороку вражає понад 9 млн. людей і забирає близько півтора мільйона життів. Найбільшу і без перебільшення глобальну загрозу становить туберкульоз із множинною лікарською стійкістю та подвійна інфекція туберкульоз/ВІЛ.

0
Суспільство # Туберкульоз
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі