У Рівному активісти розповіли як треба рятувати новий мікрорайон від потопів

У Рівному активісти розповіли як треба рятувати новий мікрорайон від потопів
0
У Рівному активісти розповіли як треба рятувати новий мікрорайон від потопів

На засіданні сесії Рівненської міської ради архітектор Майстерні МОСТ Дмитро Котляров представив фінальний результат напрацювань урбаністів Рівного про бачення розвитку району правого берега Басового Кута.

- Якщо ця концепція буде втілена в життя, то вирішиться 5 існуючих проблем: зливові води і їх очищення, налагодження транспортної інфраструктури, обмеження забудови, створення міської інфраструктури (садочки, зелені зони, парковки, велодоріжки і т.д.), збереження набережної як рекреаційної зони, - зауважив заступник міського голови Рівного Віталій Герман. 

 

Основні проблеми:
1.Водовідведення, якщо там усе забудують, багато неочищеної води потраплятиме в озеро, воно стане ще бруднішим, а під час злив Чорновола буде затоплювати ще більше. Пропонується зробити спеціальні біоплато.
2. Транспорт. Вулиця Чорновола від басейну і далі в сторону Здолбунова це сільська вулиця, розрахована на менший потім транспорту і не розрахована на пішоходів. Коли там забудують і поселять 20 тис. рівнян, буде транспортний колапс. Вулицю треба переплановувати, і ще Дмитро пропонує дві велодоріжки, одна прямо, друга через парк до дитячої залізниці і понад устею до центру.
3. Безпека. Необхідно облаштувати пішохідні переходи та світлофори, поки там цього нормально не зроблено.
4. Соціальна інфраструктура. Треба, поки ще не приватизували, забронювати місця під дитячі садочки та школу на Південному.
5. Облаштування сучасної гарної набережної, з врахуванням усіх інших компонентів.

 

- Щоб усе це зробити треба спільні зусилля трьох секторів - інвестори/забудовники (для грошей на інфраструктуру), влада (для прийняття рішень), громадськість (для контролю). Якщо цього не буде, буде хаотична забудова, без інфраструктури, зате з екологічними наслідками і транспортними проблемами. Депутати мають створити комісію, очолить її Людмила Туровська. Важливо, аби комісія працювала якісно та прозоро. Рада реформ Рівного підтримує такий концептуальний підхід до вирішення проблем та зробить усе, аби відстояти інтереси міста. Для цього ми маємо лише публічність і сподіваємося на підтримку громадян, - відзначив голова координаційної ради об`єднання громадських організацій "Рада Реформ Рівного" Святослав Клічук. 

0
Наука і технології # Басів Кут
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі