У Рівному британський політолог ділився думками про війну з Росією

У Рівному британський політолог ділився думками про війну з Росією
0
У Рівному британський політолог ділився думками про війну з Росією

"Війна Путіна проти України" Революція,націоналізм і криміналітет. Книгу з такою назвою представив сьогодні у Рівному в книгарні Є відомий британський та канадський політолог українського походження Тарас Кузьо. Це видання стало першим англомовним книгодруком, який висвітлює український погляд на російську агресію. 

Трирічні дослідження та поїздки на Схід України дали результати у вигляді книги. Загалом вона була написана у 2016 році, і от тільки зараз її переклали. 

"Почав збір інформації у 2013 році, тільки це була інформація про Донбас, про Партію регіонів. Ця книжка розширилась після Євромайдану, анексії Криму і російської агресії на Донбасі. У 2015 році я об`їхав південь й схід України, був у зоні АТО приблизно 5 разів, брав багато інтерв`ю у солдатів, волонтерів і багато використував джерел інформації. У 2016 році я написав книжку,і вона вийшла навесні у 2017, і лише тепер видана українською завдяки Міністерству інформаційної політики".- розповів Тарас Кузьо. 

Особливе місце у виступі політолога зі світовим іменем посідало питання про національну ідентичність України. Тарас Кузьо не став утішати присутніх оптимістичними прогнозами щодо швидкого завершення війни на Сході, оскільки вважає, що Путін вічний президент, який не може покинути крісло Кремля. 

"Росіяни досі не розуміють процесів в Україні, хоча вважають що розуміють. Більшість людей у Росії не вірять, що українці існують як нація. Британцям знадобилося 70-100 років, щоб змінити своє сприйняття Ірландії. Аналогічна ситуація із Росією. Погляди, ставлення росіян не зміниться швидко. Воно не зміниться від того, що помре Путін, чи його усунуть – у Москві багато путінів", – поділився політолог.

Також автор розповів чому саме така назва книги, що саме вона означає. 

"По -перше, більшість українців вважає, що вони звинувачують Володимира Путіна за цю війну, більшість українців мають дотепер позитивні явлення про громадян Росії, вони засуджують російську владу та президента. Я думаю, що це буде краще звучати з тієї точки зору. А з іншої дійсно, це справжня є війна, а не громадянська. Це - військова агресія, також більшість українців це вважають. А по-третє, заголовок "Революція, націоналізм і криміналітет" також має свій підтекст. Я якраз хотів зробити акцент, особливо про ставлення російського націоналізму до України та українців. Чому є перебільшення, думки про український націоналізм, що вони домінують в Україні - це не правда. І також про Євромайдан - це питання революції громадян. Важливо говорити, що деякі політичні сили як Партія Регіонів, їх дії - це якраз люди, які пов`язані з криміналітетом" - зазначив Тарас Кузьо. 

 

Автор наголосив, що дуже важливо, щоб зараз, напередодні виборів, українці розуміли, що голосують не лише за  президента, а й головнокомандуючого, особливо  в умовах війни, яка триватиме довго: 

"Одна частина кандидатів - брешуть, кажуть, що завершать війну, але не кажуть як саме , не бачу деталей. А другі - готові зупинити війну, але готові здатися, піти на капітуляцію й компроміси. Це лише 16% українців готові йти на будь-які компроміси. Я вважаю, що це антивоєнний популізм. Путін почав війну, він її може й закінчити. Думати, що це можна зробити по-іншому - брехня. Ви хочете обдурити виборців. Війна - це погано, хочеться аби вона скінчилася . Поки буде Путін при владі, а він буде вічно, але навіть якби його не було більше у Москві, є багато других прибічників, які мають таке ж ставлення до України й її громадян. Вам важливо, обережно ставитися, до того, кого ви будете обирати не лише президентом, а й головнокомандуючим. На даний час в Україні окрім Порошенка я не бачу нікого іншого на посаді Президента". - підкреслив політолог. - "Юлія Тимошенко та Анатолій Гриценко балотуються уже втретє, останній взагалі немає політичної сили у Верховній Раді. Також важливо подумати, щоб не було повернення до "помаранчевого хаосу". Останні 5 років, не було таких сварок, за часів Віктора Ющенка. На жаль, немає нових кандидатів, можливо у 2024 році буде Святослав Вакарчук балатуватися, але я думаю, він прийняв правильне рішення, щоб нині не йти у Президенти, адже ще надто молодий. Також мені імпонує Андрій Садовий, але він вже не кандидат".

Під час дискусії Тарас Кузьо відповів на численні запитання присутніх. Також охочі мали змогу отримати презентовану книгу з автографом автора.

 

0
# Рівне # Книга # Книгарня Є # політолог # Тарас Кузьо
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі