У Рівному через борги наближеної до влади фірми вимикають ліфти?

У Рівному через борги наближеної до влади фірми вимикають ліфти?
0
У Рівному через борги наближеної до влади фірми вимикають ліфти?

Неробочий ліфт серйозна перепона для багатьох жителів будинку. Все тому, що саме цей транспорт мешканцям забезпечує можливість безперешкодного виходу з дому на вулицю. Особливо для осіб з обмеженими можливостями, похилим віком та мамам з дітками. Однак не усюди як виявилось цей елементарний транспорт, за який сплачують мешканці - функціонує. Сайт "ВСЕ" розбирались чому недешеве задоволення в ЖКП "Перспективне" має позначку "ліфт не працює".

Будинки у Рівному знаходились в обслуговуванні ЖКП "Перспективне". Однак, нещодавно всі квартири та їх мешканці перейшли в обслуговування приватної управлінської компанії "Рівне Дім Сервіс" терміном на 5 років. Втім, це вже приватна компанія і скаржитись на погіршення якості послуг можна хіба самим собі. Однак трапилось найгірше. В будинках один за одним почали зупинятись ліфти.

"Ми сплачуємо за послуги, але наш ліфт виключили. Тепер куди йти? Ми писали заяви і в міську раду і в управління і все одно то немає ніякого толку. А мені на 8 поверх як ходить? Тепер по хліб вийти це страшна мука. Ще десь серце зупиниться на сходах. А мамочкі тягнуть ті каляски попід руки. Ніхто нас не чує і не хоче чути. Хочуть аби пенсіонери вимерли, - коментує мешканка будинку пані Світлана.

Як повідомляють "Рівне Буд Сервіс" ліфти починають зупинятись через технічні несправності. І звинувачують у цьому компанію, що їх обслуговує, тобто "АРМ Еко" посилаючись на штрафні санкції.

 

Однак в "АРМ Еко" запевняють, що до населення претензій не мають і готові як тільки фірма "Рівне Буд Сервіс" хоча б почне оплачувати їх послуги, одразу відремонтувати ліфти. 

"Управлінська компанія «Рівне Дім Сервіс» заборгувала перед «АРМ-ЕКО» близько мільйона гривень. До якогось моменту, - каже директор «АРМ- ЕКО» Андрій Єдін,- ліфтовики експлуатаційні витрати брали на себе, вклавши в поточний ремонт ліфтів у цьому районі близько 396 тисяч гривень власних коштів. Але так не могло тривати вічно, тим більше, що «Рівне Дім Сервіс» на конструктивні переговори не йде, боргу за вже проведені роботи не повертає і взагалі погрожує розірвати договір на обслуговування ліфтів у судовому порядку."

 

Саме тому у компанії вирішили: ліфти які ще можуть експлуатуватися в безпечний для пасажирів спосіб підтримувати в робочому стані, а ті підіймачі, які потребують серйозного ремонту й можуть становити небезпеку для людей вирішили зупинити.

Як видно з оголошення вище, керівництво "Рівне Дім Сервісу" Микола Ніколайчук, схоже наявність боргів перед «АРМ-ЕКО» не заперечують. повертати його управлінська компанія не поспішає, дедалі більше ліфтів зупиняється без належного ремонту, а страждають від цього тільки мешканці, які до останнього часу ще справно сплачували за рахунками «Рівне Дім Сервісу». Зауважимо, що плата за обслуговування ліфтів є складовою тарифу і вочевидь надходила на рахунки управлінської компанії. Чому тоді, не розрахуватися з ліфтовиками? Куди поділися ці гроші? Ними управлінська компанія покриває інші свої видатки, сплачує місту за оренду ЖКП, чи вони просто безслідно зникли? А якщо, кошти на обслуговування ліфтів на рахунках управлінської компанії є, то чому би, швидше не владнати ситуацію й не змушувати людей зайвий раз підніматися на горішні поверхи пішки?

Варто зазначити, ТзОВ "АРМ-ЕКО" звертались до господарського суду щодо стягнення боргів до Житлово-комунального підприємства "Перспективне". Однак, "Рівне Дім сервіс" не було визнано правонаступником "Перспективного" і борги сплачувати вони відмовились.


фото you.control

Воно і не дивно, адже процедура передачі в оренду приватній фірмі ЖКП "Перспективне"  відбувалось з порушеннями. Саме тому, тривалий час відбувались судові тяганини.

Читати Рішення передати ЖКП «Перспективне» в оренду скасували у суді

Керівником "Рівне Дім Сервісу" є Микола Ніколайчук, що наближений до міського голови Володимира Хомка у сфері комунальних послуг. Він паралельно є директором “Рівне Екосвіт". Ця компанія дивним чином замінила "Санком", що займався вивезенням сміття у Рівному.

Хоча угод з нею мешканці міста не заключали. Як повідомляли тоді у "Рівне Екосвіт" навіть не довелося оголошувати конкурс на надавання таких послуг, адже вони "прийшли на допомогу" "Санкому".

Читати: Платити чи не платити Чому рівняни отримали платіжки за вивіз сміття від іншої фірми

Також саме цій фірмі на обслуговування міська влада віддала парк "Хімік".


скрін з сайту міськ ради Рівного

Амбітний Микола Ніколайчук навіть збирався розвантажити патрульну поліцію і створити ГО "муніципальна варта", аби притягувати до адміністративної відповідальності порушників громадського порядку

 


Фото з vk.com

Політична кар`єра пана Миколи починалась в молодіжці "Партії регіонів", а згодом він намагався потрапити до Верховної ради від "Опозиційного блоку". Втім, комунальна сфера у Рівному виявилась привабливішою.

Втім, ні кар`єра, ні дружба з чинною владою аж ніяк не повпливали на мешканців, що вимушені тривалий час ходити пішки на поверхи тримаючи під руками важкі коляски і витрачаючи на вихід з дому години часу.

0
Наука і технології # Рівне # Микола Ніколайчук # Ліфт
Найцікавіші матеріали
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі