У Рівному на 5 років продовжили мораторій на нову рекламу

У Рівному на 5 років продовжили мораторій на нову рекламу
0
У Рівному на 5 років продовжили мораторій на нову рекламу

Виконком Рівненської міської ради 23 грудня продовжив мораторій на розміщення зовнішньої реклами у місті. Ввели його у 2018-му і відтоді місто не видає дозволів на встановлення нових конструкцій.

У Рівному вирішили продовжити мораторій на розміщення зовнішньої реклами. Виконком запровадив його на три роки від 17 квітня 2018 року. Міське управління житлово-комунального господарства попросило продовжити дію мораторію ще на п'ять років.

«Він закінчується у наступному році. Просимо продовжити до 15 квітня 2025 року. Чому? тому що є хаотична реклама по всьому місту. Ми зараз пробуємо її впорядкувати, але нам нові дозволи будуть заважати це все зробити», – пояснив начальник міського управління житлово-комунального господарства Володимир Пилипчук.

Тривалий термін мораторію пояснив тим, що у місті багато зовнішньої реклами і вона неприваблива. Нові дозволи видаватимуть лише після того, як демонтують нелегальну рекламу. Якщо наведуть порядок раніше, то зможуть відмінити мораторій на її розміщення, уточнив Пилипчук.

«Якщо кожне місто в Україні набуває якоїсь слави, контексту того чи іншого приваблення, то місто Рівне, нажаль, в очах багатьох людей, які сюди заїжджають, часто кажуть: «У вас місто бордів і рекламних щитів». Тому маємо обов'язково звернути на це увагу», – сказав міський голова Рівного Олександр Третяк.

Член виконкому Надія Гладкевич, яка і сама є власницею рекламних площ у місті, зауважила, що потрібно розробити положення, яким би керувалися і власники рекламного бізнесу, і місто.

«Розробка положення – непроста річ, бо треба з кожним з власників переговорити, дати можливість не збанкрутувати, а нормально вийти з цього бізнесу, якщо нам дійсно заважає та чи інша конструкція. Мораторій має бути 5-3 роки, але точно не рік, не два. Бо якщо ми зараз дію мораторію припинимо, то після того, чи з положенням, чи без положення, тільки будемо ловити тих, хто встановлює і правил не існує», – сказала вона.

За словами начальника УЖКГ місто почало проводити інвентаризацію рекламних об'єктів. Зокрема, перевіряють у якому стані конструкції, вносять приписи. Лише 30% з цих конструкцій – легальні, на які є дозволи, уточнив він. На цій рекламі місто у рік заробляє більше 3 мільйонів гривень, а після наведення порядку зможе отримувати більше, додав Володимир Пилипчук.

Міський голова доручив оглянути конструкції для оцінки їх технічного стану та безпечності. 16-ть членів виконкому з присутніх 19-ти підтримали продовження мораторію у місті до 2025 року.

Що відомо

У квітні 2018-го влада Рівного запровадила трирічний мораторій на встановлення нової реклами. До цього кроку вдались через засилля та хаотичність встановлення таких конструкцій.

Після введення мораторію в місті почали також боротьбу із рекламними конструкціями, які встановлені без дозволів. За інформацією заступника мера Віталі Германа, у місті дозвіл на рекламу мають близько тисячі підприємців. Щодо бездозвільної реклами, то такої також може бути близько тисячі, – казав посадовець.

На час карантину рекламодавців у Рівному тимчасово звільнили від сплати податків. Підставою цьому стала буцімто відсутність клієнтів на такі послуги.

За матеріалами: Суспільне

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі