У Рівному на Шухевича вимощують тротуари і велодоріжки

У Рівному на Шухевича вимощують тротуари і велодоріжки
0
У Рівному на Шухевича вимощують тротуари і велодоріжки

Такого всеохоплюючого капітального ремонту вулиці, який розпочали на Шухевича, у Рівному, здається, досі не робили.

З усього полотна дороги ретельно зрізали ослаблий верхній шар асфальту. Зняли бордюри: і вже практично скрізь змонтували нові. Роботи йдуть повним ходом, удень і вночі, при світлі ліхтарів. Пише 7днів.

– Дорога буде справді гарна, – каже начальник відділу капремонтів міського управління ЖКГ Руслан Котеленець. – Чого у Рівному ще досі не було, то це тротуарів з кольоровою тактильною направляючою плиткою. Її рельєфні смуги допоможуть визначати напрямок слабозорим і незрячим пішоходам. А перед переходами мостимо жовту попереджувальну рельєфну плитку, таку, як уже використовували на Соборній. Поряд із проїжджою частиною збудують мощені фігурною бруківкою велодоріжки – з обох боків. Шляховики практично готові укладати підготовчий шар асфальту – міцну основу для майбутньої дороги. Газони на Шухевича залишаться, так само як дерева і кущі. Траву насіють нову, сортову.

Усі роботи на Шухевича виконують шляховики з Рівного, хоча компанія з київською реєстрацією – «Будальянс Груп». Тому більшість коштів нашої громади, а це аж 27 мільйонів гривень, також залишиться у місті. Якщо шляховикам сприятиме погода, то всі роботи виконають ще цього року. Якщо почнуться морози, то дорогу на Шухевича завершать навесні.

Щодо ділянки вулиці Макарова, на якій теж планують капремонт, то результатів конкурсу на визначення виконавця чекають з дня на день. А чи почнуть роботи цього року, також залежатиме від погоди. 

До речі, у комунальників міського ШЕУ, незважаючи на перші осінні холоди, гаряча пора.

– Працюємо на Пересопницькій і Симона Петлюри, вкладаємо асфальт на тротуарі на Чорновола, у дворі на Шухевича, 2. На Київській у районі кільця при в’їзді в місто зняли асфальт і будемо вкладати новий, – розповів нашому кореспондентові начальник ШЕУ Віктор Климук. – Триває капремонт пішохідної зони на Відінській, а поряд ремонтуємо ще й двір. Так само в роботі три двори на вулиці Жуковського. Об’єктів вистачає, гроші і ресурси є. От тільки б потрималась трішечки погода, щоб ми могли попрацювати. Бо влітку затягнулись паперові процедури: проектування, експертизи, тендери. Ну а до роботи дійшло, як у нас завжди, під зиму.

0
Найцікавіші матеріали
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі