У Рівному офіційно завершилась Аматорська баскетбольна ліга

У Рівному офіційно завершилась Аматорська баскетбольна ліга
0
У Рівному офіційно завершилась Аматорська баскетбольна ліга

Дирекція Аматорської баскетбольної ліги прийняла рішення достроково завершити чемпіонат та визначити переможця та призерів змагань.

Про хронологію подій розповів представник організаторів Дмитро Бовсунюк:


– Звісно, що проведення ігор було зупинено з оголошенням карантину, і після цього команди на майданчик не виходили. Ми сподівалися на краще, а тому вирішили не поспішати з тим, щоб оголошувати дострокове завершення чемпіонату, тож, офіційно матчі АБЛ були перенесені на невизначений термін. Зараз вже червень, і нажаль, оптимістичні прогнози не справдились. Команди-учасники підтримали думку, що далі тягнути нема сенсу. На це були як суб’єктивні, так і об’єктивні причини. Наприклад, в команді «Водник-НУВГП» грають студенти, більшість з яких іногородні, тож зараз влітку їх зібрати в місті – це нереально, адже крім безпосередньо ігор, їм треба тренуватися, десь жити, а за даної ситуації цього не можна зробити. Частково аналогічна ситуація стосується і БК «Рівне-2-ОСДЮСШОР». Проблемно “зібратися” і юнацькій команді «ОСДЮСШОР», які, фактично, вже «випустились» зі спортшколи, і зараз в них в пріоритеті – це ЗНО та вступна кампанія до ВНЗ. Теоретично певні проблеми можуть виникнути у наших учасників з інших міст, команд із Сарн та Здолбунова. Але, як вищезгадані колективи, так і наші суто аматорські команди погоджуються з тим, що головна проблема – це відсутність місця для проведення ігор. Навіть, у випадку послаблення карантину, усі зали для тренувань та проведення матчів – це є навчальні заклади, які і так в літній (міжнавчальний) період фактично закриті, а враховуючи теперішню ситуацію, то до початку нового навчального року, навряд чи там буде дозволено проводити якісь офіційні спортивні заходи. Крім того, влітку правильніше і корисніше займатися фізкультурою та спортом на свіжому повітрі. Тим більше, що в Рівному є для цього чудовий майданчик в парку імені Тараса Шевченка. Тож колективно зійшлися на тому, що під сезоном 2019-2020 треба підвести риску і дивитися з оптимізмом в майбутнє.

Щодо підведення підсумків, визначення чемпіона, призерів та фінального розташування команд в турнірній таблиці, то варто зазначити, що до початку карантину нам якраз вдалося завершити «регулярний чемпіонат». Тож учасники відіграли повний цикл в два кола кожен з кожним і мають рівну кількість зіграних матчі. Тому, для затвердження фінальних місць команд за підсумками сезону не доводилось застосовувати якісь додаткові показники. Цілком можливо, що, якби був плей-оф, то хтось десь «стрибнув би» вище, а комусь не вистачило б досвіду зберегти свою теперішню позицію. Відзначу, що у «виграші» опинилися команди, у яких відповідально ставились до кожної гри, і не втрачали перемоги через недооцінку суперника.

Тож, за підсумками сезону 2019-2020 Чемпіоном Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини став «Лавісс», який в 14 матчах здобув 13 перемог при одній поразці. Три наступні команди в своєму активі мають по 10 перемог та 4 поразках, але, за додатковими показниками, які прописані в регламенті, срібло дісталося молодіжці БК «Рівне – ОСДЮСШОР», а бронза у БК «Сарни». Новостворений БК «Вепри», хоч і мав рівну кількість набраних очок в призерами, цього сезону залишився без медалей.

Повна турнірна таблиця – Вашій увазі:

Традиційно за підсумками сезону було визначено кращих в індивідуальних номінаціях:

Кращий нападник – Марков Сергій (БК Лавісс)

Кращий бомбардир- Заєць Сергій (БК Сарни)

Кращий центровий – Коваль Вадим (БК Вепри)

Кращий захисник – Ющик Артем (БК Рівне-ОСДЮСШОР)

MVP – Захожий Олександр (БК Лавісс)

Урочисте нагородження команд та гравців, організатори змагань планують зробити на першій грі чемпіонату Аматорської баскетбольної ліги сезону 2020-2021.

Читайте також: З 5 червня в Україні повноцінно запрацюють кафе, будуть відновлені польоти та служби в храмах

Читайте також: Рівняни збирають допомогу 18-річній Ані Ковальчук, у дівчини виявили хворобу Ходжкіна

Читайте також: Українцям дозволили міняти ім’я «по-батькові» в паспорті

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі