У Рівному планують декомунізувати вулицю Миколи Островського: якою буде нова назва

У Рівному планують декомунізувати вулицю Миколи Островського: якою буде нова назва
0
У Рівному планують декомунізувати вулицю Миколи Островського: якою буде нова назва

У Рівному планують декомунізувати вулицю Миколи Островського. Відповідне рішення прийняла комісія міської ради з питань найменування міських об'єктів та встановлення пам'ятних знаків, інформує Суспільне.

Проект рішення про перейменування вулиці Островського на вулицю Покровську готовий до внесення на розгляд сесії Рівнеради. Як розповідає головний архітектор Рівного Дмитро Котляров, голосуватимуть за нього, швидше за все, вже у жовтні.

На нинішній вулиці Островського розташована Рівненська дитяча музична школа №2. Її директор Сергій Климчик новину про те, що скоро вулиця може отримати нову назву, сприймає спокійно.

«Це насправді на часі, історично правильне рішення. Розмовляю зі своїми колегами. Є різні бачення в людей, але все-таки декомунізація повинна йти своїм шляхом», – розповідає директор Сергій Климчик.

У перехожих і батьків, які відводять дітей у музичну школу, звістка про те, що вулиця Островського може отримати нову назву викликає різні емоції.

«В мене так 50 на 50. Якщо вже влада вирішить перейменувати – не страшно», – каже рівнянин Василь.

Декомунізацію підтримує і рівнянин Андрій:

«Я за те, щоб була декомунізація в повному обсязі. Тому, якщо буде Покровська, дуже гарна назва».

Рішення декомунізувати вулицю Островського і перейменувати її на Покровську вже ухвалила комісія Рівнеради з питань найменування міських об'єктів. Член комісії, історик Андрій Жив'юк розповідає, зробили це, ознайомившись з копією рішення міськради від 1940-го року, де чітко вказано, що вулиця отримала назву саме на честь Миколи Островського.

«Він воював на фронті так званої громадянської війни за встановлення радянської влади в Україні. Крім того, він був в особливих частинах ВЧК. «Всєросійская чрєзвичайная комісія» по боротьбі з контрреволюцією і саботажем, яку очолював Фелікс Едмундович Дзержинський, яка всіх контрреволюціонерів знищувала на місці», – коментує Андрій Жив'юк.

На найближчу сесію рішення про перейменування вулиці Островського не виноситимуть. Головний архітектор Рівного Дмитро Котляров каже, швидше за все, це станеться вже у жовтні. За його словами, проблем місцевим жителям перейменування не завдасть.

«Це не означає, що всі, хто там проживають, повинні одразу йти і переоформляти якісь документи. Це буде відбуватися поступово. Наприклад, люди будуть переоформляти якусь нерухомість, перепродавати її. Вони будуть отримувати нові довідки – новий документ з новими даними», – коментує головний архітектор Рівного Дмитро Котляров.

За словами головного архітектора Рівного, якщо рішення про перейменування вулиці Островського ухвалять, вона отримає назву Покровська.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі