У Рівному почали навчати дітей футболу з 2 років (ФОТО) (ВІДЕО)

У Рівному почали навчати дітей футболу з 2 років (ФОТО) (ВІДЕО)
4
У Рівному почали навчати дітей футболу з 2 років (ФОТО) (ВІДЕО)

Ні для кого не таємниця, що в Рівному за останні роки значно підвищився інтерес до футболу. Гра, якою захоплюються мільйони нині в нашому місті переживає не найкращі часи.

Чи не найяскравішим показником цього була майже повна відсутність рівненських гравців у рівненському «Вересі», останні сезон провів в УПЛ.

Вихід є і він дуже очевидний. Це перегляд виховання футболістів та методики тренувань. Одним з таких виходів є дитячі школи, які з раннього дитинства розвивають навички професійного спортсмена. У березні в Рівному відкрилася Футбольна академія раннього розвитку (ФАРР). І тепер у нашому місті діти можуть починати займатися футболом з 2 років.

- 4 роки тому у Києві була розроблена програма разом із психологами та футболістами, яка почала втілюватися в життя. Тоді одразу розпочалася робота із 14 дітьми віком 3 роки. І вже в вересні минулого року з них 5 відібрали ДЮФШ «Динамо» Київ. Це показник того, що ця програма працює і працює надзвичайно ефективно, - розповідає керівник рівненського відділення ФАРР Сергій Стахурський.

Програма занять у ФАРР включає понад 10 тисяч вправ, Тут раховується індивідуальний підхід, власна ігрова методика розроблена професійними психологами та тренерами, затверджена професорами і докторами наук Федерації футболу Києва. Завдяки таким тренування дитина стає цілеспрямованою, спортивною, здоровою і з легкістю зможе в майбутньому побудувати спортивну і футбольну кар’єру. Одним із важливих аргументів є і те, що між ФАРР є «Динамо» Київ підписано договір про співпрацю. В нинішній час в академії працює два тренери. Обидва вони мають педагогічну освіту, а в минулому професійні футболісти. Робота поставлена таким чином, щоб розкрити таланти дітей якомога раніше. Далі його потрібно просто розвивати.

Варто зазначити, що чим раніше діти розпочинають зайняття футболом, тим раніше видно результат.

По Україні нині вже працює 20 шкіл, 6 з яких мають формат дошкільного виховання. Де застосовується новий безпечний інвентарь виробництва компанії SWIFT: мячі, конуси, маркери, кільця, ворота, кординаційна драбинка. А також всі маленьки футболісти мають гарну індивідуальну форму.

Рівне ж у цьому плані до цього часу відставало. За неповних три місяці роботи нової школи, вже є майже сотня дітей, які займаються на різних спеціально розроблених програмах тренувань.

- Найголовніше, що ми усвідомлюємо – це проблема часу. Ці діти, які вже прийшли займатися, з вересня будуть брати участь у змаганнях між однолітками у різних містах України. Тож, впродовж літа, ми з дітьми будемо працювати. В нас панує стереотип, що літом потрібно нічого не робити, тільки відпочивати. Все просто. Якщо почати зайняття вже зараз, то через 4-5 місяців буде видно результат.Ми завжди формуємо нові групи в вікових категоріях 2-3.5р., 3.5-5р., 5-6.5р. А також проводимо індивідуальні заняття , вправи підбераються під кожного гравця. Можуть звертатися футболісти, які займаються в інших командах 2009, 2010, 2011, 2012р.н., це дозволить їм підвищити кваліфікацію і майстерність - продовжує розповідати Андрій Колаковський.

Якщо порівнювати з іншими містами в Україні, навіть з тим же Луцьком, то Рівне в дитячому у дошкільному футболі відстає. У місті фактично відсутня конкуренція і ФАРР покликане її створити та допомогти у розвитку місцевих майбутніх зірок футболу. В Україні є приклади, що діти 6-7 років грають цілі чемпіонати.

Після тренувань з 2 років, хоч і в ігровій формі, спортсмени формуються набагато легше і в плані на найближчі роки, то діти, завдяки ФАРР будуть розвиватися та вдосконалювати свої навички.

Цікавим моментом тренувань є онлайн-камери і в будь-який момент тренери з Києва можуть переглянути тренувальний та його правильність. Ще одним елементом є те, що батьки, які чекають дітей сидять в окремому приміщенні та очікують завершення тренування, споглядаючи його на телевізорі. Це теж формує характер дітей та привчає їх до самостійності.

Якщо ж говорити із прицілом на максимальний результат, то дуже імовірно, що вже в залі займаються майбутні зірки футболу, які стануть взірцем для рівнян, жителів області та України в цілому. І за ними будуть підтягуватися інші та інші. Це те, що всі ми пафосно називаємо «здоров’ям нації».  Це те, що вже роблять в Футбольній Академії Раннього Розвитку.

Записатися на перше пробне безкоштовне зайняття у Футбольній академії раннього розвитку можна за телефоном:

(098) 290-50-30, або ж завітати у зал за адресою вул. Д.Галицького, 19 (р-н Радіозаводу).

​Сторінка Фейсбуку ФАРР у Рівному

Автор статті Віктор Самчук

4
Таблоїд # Рівне # футбол # діти # ФАРР # розвиток дітей
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі