У Рівному презентували книгу про футбол на Волині

У Рівному презентували книгу про футбол на Волині
0
У Рівному презентували книгу про футбол на Волині

Книгу "Футбол у Волинському воєводстві", що охоплює період розвитку гри №1 у світі на території Волині і Рівненщини з 1921-го по 1939-й роки, у Рівному особисто презентував її автор, лучанин Сергій Грудняк. Участь у заході взяли також дослідники історії футболу Рівненщини: Віктор Свиридюк та Юрій Мельник.

- Ця книга - про історію футболу на території Волинського воєводства у період між двома Світовими війнами. - розповів автор Сергій Грудняк. - Футбол розвивався у багатьох містах. Проводилися офіційні змагання. Це все є у моїй книзі. Зацікавився цією ідеєю я ще у 1991-му році. А конкретно почав працювати над книгою восени 2013-го. Шукав інформацію в архівах, в мережі Інтернет. Спілкувався з колегами-істориками. Зокрема, Юрієм Мельником, який досліджує історію футболу у Здолбунові.

- Це історична подія в житті Рівного. За багато років - це перша об'ємна книга, що висвітлює великий період історії. Багато інформації допоміг знайти наш колега, здолбунівчанин Юрій Мельник. Я сам збираю матеріал для книги про історію рівненського футболу. І дуже хотів би, щоб така книга вийшла і про історію здолбунівського футболу. Бо Юрій Мельник знайшов дані, що перша команда на Рівненщині була створена саме у Здолбунові. У 1917-му році, - розповів дослідник історії футболу Рівного Віктор Свиридюк.

- Приємно, що автор приїхав презентувати книгу з Луцька до Рівного. Важко навіть уявити, як він зумів систематизувати інформацію за такий великий проміжок часу. Це дуже серйозна робота, що заслуговує найтепліших слів. Гадаю, люди, які люблять футбол - знайдуть у цій книзі багато цікавого, - сказав головний тренер "Вереса" Олег Шандрук, який теж відвідав презентацію.

Інформаційна служба НК "Верес" (Рівне)

0
Спорт # футбол Рівне # футбол Волинь
Читайте також
1477
Оржівський “ОДЕК” очолив турнірну таблицю Чемпіонату України серед аматорів
Після виїзної перемоги у стартовому матчі турніру над “Світано-Агросвіт” з рахунком 2:0, великий футбол повернувся і до Оржева. В першому домашньому матчі “ОДЕК” приймав “Карпати” з Галича.
0
Читати далі
2304
Рівненський "Верес" здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті
Рівненський "Верес" здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. У стартовому домашньому матчі сезону рівняни обіграли "Чайку" завдяки голу Дмитра Ховбоші.
0
Читати далі
1544
Рівненський "Верес" обіграв молодь "Волині"
Спарингом із юніорами луцької "Волині" тренерський штаб рівнян заповнив вимушену паузу у чемпіонаті Другої ліги, викликану непарною кількістю команд у Групі "А".
0
Читати далі
1541
"Моноліт" (Вараш) - чемпіон Рівненщини з пляжного футболу
В суботу завершився Чемпіонат Рівненської області з пляжного футболу 2019 р.
1
Читати далі
1437
"Сексизму в українському спорті не зустрічала": єдина жінка-керівник футбольного клубу - про рівненський "Верес" і бізнес
Відверте інтерв'ю генеральної директорки Народного Клубу "Верес" Ірини Теслюк після призначення на нову посаду.
0
Читати далі
1315
Рівненський "Верес" зіграє спаринг у Луцьку
Згідно з календарем чемпіонату Другої ліги у Групі "А", рівненський "Верес" пропускає другий тур змагань. Вимушену паузу наша команда заповнить контрольним матчем.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі