У Рівному проводять конкурс на кращий проект реконструкції скверу у історичному районі

У Рівному проводять конкурс на кращий проект реконструкції скверу у історичному районі
0
У Рівному проводять конкурс на кращий проект реконструкції скверу у історичному районі

Вперше в Рівному оголошується відкритий архітектурний конкурс для вибору найкращого проекту облаштування скверу. Сквер є громадською зоною, а розвиток таких зон пожвавлює використання міста його мешканцями. Тому важливо облаштувати занедбану територію в центральній частині міста на перетині вулиць Соборної та Петра Дорошенка. Це вирішить такі існуючі там інфраструктурні проблеми: знищений газон, відсутність зони відпочинку, відсутність освітлення, відсутність вуличних меблів.


Щоб вибрати найкращий варіант облаштування скверу та зробити це максимально прозоро та кваліфіковано - оголошується архітектурний конкурс. Такий підхід в створенні чи реконструкції міських об’єктів (будівель, просторів, зон відпочинку і т.д.) є загальноприйнятою практикою за кордоном, але для нашого міста поки що новий. Новизна також в тому, що проведенням конкурсних процедур, організаційних заходів, підготовкою пакету документації та іншими обов’язками займається залучена незалежна команда організатора. Це дозволить провести конкурс прозоро, відкрито та професійно і отримати об’єктивні результати.

Назва сквер “на Волі” пропонується тому, що ця територія відноситься до колишнього рівненського передмістя “Воля”. Так з XVIII століття називали лівобережну частину Рівного між сучасними вулицями Хмільною, Дорошенка, Дубенською. Учасники конкурсу в своїх проектах скверу мають врахувати цей історичний контекст, метафорично показати образ колишнього передмістя та поєднати його з філософським поняттям терміну “воля”.

 

Почути більше інформації про конкурс, порядок його проведення, преміальний фонд та задати питання представникам замовника, організатора і членам журі Ви зможете в четвер, 11 квітня, об 11:00 на прес-конференції з приводу офіційного оголошення початку конкурсу. Місце проведення - інформаційно-освітній простір INFOHUB (вул. Словацького, 3а). Сторінка події - www.facebook.com/events/794678394245266/.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі