У Рівному розглядають варіанти запровадження електронного квитка

У Рівному розглядають варіанти запровадження електронного квитка
0
У Рівному розглядають варіанти запровадження електронного квитка

У Рівному серйозно налаштовані запровадити систему обліку оплати проїзду в громадському транспорті.

На цьому наголосила голова комісії із питань міського господарства, транспорту, зв’язку та екології міської ради Катерина Марчук, яка стала ініціаторкою проведеної у середу презентації проекту застосування так званого електронного квитка, що вже діє деяких містах України.

Відтак, запрошений на зустріч координатор системи безготівкового розрахунку Сергій Паньо розповів присутнім про досвід впровадження електронного квитка в Мукачеві та Чернівцях.

«Ми одні з перших в Україні,  хто зробив це, зокрема, в місті Мукачево. Щоправда, як першопрохідцям, довелося здолати всіпослідовні етапи,в тому числі розробити необхідні документи. Адже попри наявність закону про систему обліку оплати проїзду в громадському транспорті, немає визначеної дорожньої карти: як розробляти систему, як впровадити її, як виплачувати компенсації, хто буде відшкодовувати за пільгові перевезення тощо», – зауважив Сергій Паньо.

Система обліку оплати проїзду складається з основного сервера, до якого підключені модулі контролерів, валідатори, точки продажу та поповнення, модулі працівника соцзахисту, оператора тощо.

Введення електронного квитка, на думку депутатки Рівнеради (фракція «Рівне разом»)Катерини Марчук, допоможе вирішити ряд нагальних проблем, що роками накопичується у сфері міських транспортних перевезень:

«Принаймні система обліку оплати проїзду, – каже голова комісії із питань міського господарства, транспорту, зв’язку та екології Рівнеради, – дозволить вивести з тіні обіг коштів перевізників, налагодити контроль кількості пільгових пасажирів і т.д. Зрештою, якщо ми вибрали курс на Європу, то повинні запроваджувати у Рівному європейські стандарти життя. У конкретному випадку – більш масштабніше використовувати сучасні технології, як-от безготівкову оплату проїзду в громадському транспорті. Це зручно і перспективно».

Впровадження системи безготівкового розрахунку, як зауважують фахівці, – доволі непростий і тривалий процес. Але, на переконання Катерини Марчук, він вартий того, щоб його запустити:

«Це справа непроста, на її втілення потрібен не місяць і не три. Бо встановити пристрої – це одне, але треба ще навчити містян користуватися ним. Втім, як голова профільної комісії, я впевнена, що до кінця нинішньої каденції Рівнерадими впровадимо електронний квиток. Перейнявши досвід інших міст, введемо в сфері пасажирських перевезень у Рівному ідеальну систему оплати за проїзд. Від цього виграють усі – пасажирі, місто і перевізники», – запевняє Катерина Марчук.

За матеріалами: газета «7 днів»

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі