У Рівному розробили проект, де шукатимуть роботу для ветеранів війни

  У Рівному розробили проект, де шукатимуть роботу для ветеранів війни
0
  У Рівному розробили проект, де шукатимуть роботу для ветеранів війни

Найголовніша реабілітація – це забезпечена сім`я, вважають учасники бойових дій, які сьогодні зібрались на конференцію, аби представити власний проект, який повинен забезпечити роботою та соціальною адаптацією воїнів АТО та їх родини. Вони займатимуться працевлаштуванням військових, які повернулись із війни. 

Як розповів засновник проекту Сергій Кальмук, сам він заснував будівельну фірму ще у 2014 році, після чого пішов на війну. Втім, коли повернувся – зрозумів, що що чимало військових після повернення додому не можуть знайти, куди працевлаштуватись.

Головне для нас – це забезпечення сім' ї. Адже, повірте, будь-яка реабілітація не допоможе, якщо ми повертаємось додому і в нас скандали у родинах, тому що немає грошей, – розповідає засновник проекту та АТОвець Сергій Кальмук.

Під час конференції на відеозв'язок вийшов ще один учасник АТО Василь Брагін, який наразі керує будівельною бригадою в сусідній Польші. Чоловік зазначає, що багато заробітчан повернулись би до України за умови гідної заробітної платні. Сам він працює в українсько-польській фірмі, яку і заснував.

Сюди, у Польщу на роботу, ми вже влаштували  15 чоловік. Головна проблема в тому, що ми – за кордоном. Тут ми маємо заробітну плату від 30 000 грн. В Україні  готові працювати від 20 000 грн, – наголошує Василь Брагін.

Але проблема багатьох людей, котрі повернулись з війни, не лише у недостатку фінансів. Як зазначила керівник ГО «Психологічна служба Євромайдану» Ольга Яковлева, після повернення додому ветеранів часто доводиться заново вчити жити у суспільстві.

Багато роботодавців не знають, як працювати з ветеранами АТО. Ми теж їм це розповідаємо. Тож, важливим є те, що ці хлопці, які були на форонті, як ніхто розуміють важливість таких моментів. Те братерство, яке було на фронті, вони переносять сюди і разом продовжують працювати і допомагати один одному, – зазначає психолог Ольга Яковлева.

Як рішення ветерани війни вирішили зайнятись будівництвом тут, вдома.

Ініціатори проекту готові співпрацювати з усіма структурами. Наразі є вже 12 чоловік з Рівненщини, які готові починати працювати.

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі