У Рівному стартували Дні сталої енергії

У Рівному стартували Дні сталої енергії
0
  • У Рівному стартували Дні сталої енергії
  • У Рівному стартували Дні сталої енергії
  • У Рівному стартували Дні сталої енергії

20 вересня відбулася прес-конференція з нагоди проведення Днів сталої енергії у місті Рівне. Учасниками заходу стали представники Рівненської міської ради, управління економіки, а також активісти Громадянської мережі ОПОРА та Екоклубу.

Проведення Днів сталої енергії у місті Рівному передбачає популяризацію раціонального використання енергетичних ресурсів серед мешканців. Крім цього, Дні енергії – це чудова нагода представити кращі місцеві напрацювання у сфері енергозбереження, зменшення викидів СО2 та захисту клімату.

Міський голова Рівного Володимир Хомко розповів про важливість проведення Днів сталої енергії та про існуючі Програми підтримки населення, зокрема Муніципальну програму сталого розвитку міста Рівне:

«Цього року у Рівному запрацювала ще одна Програма [Програма термомодернізації багатоквартирних будинків міста Рівного на 2017-2020 роки], яка спрямована виключно на сферу енергозбереження. І вже є ОСББ, що готові співпрацювати [будинки на вулиці Міцкевича, 1, Міцкевича, 40, Пушкіна, 40]».

Мер Рівного розповів і про виконану роботу. Зокрема, майже усі багатоквартирні будинки обладнані приладами обліку тепла в рамках Інвестиційної програми міста.

Також обговорили реальні можливості для міста після підписання Закону України щодо продовження укладання енергосервісних договорів для термомодернізації будівель бюджетних установ. Закон сприяє роботі енергосервісних компаній (ЕСКО) у бюджетній сфері та дозволяє вирішити питання підвищення рівня енергоефективності у закладах соціальної сфери без залучення додаткових бюджетних коштів.

Володимир Хомко додав:

«Ми знаємо, що робити. Кошти й надалі будуть закладатися в енергозбереження. А всі, хто хоче утеплювати будинки та економити тепло, – наші друзі».

Місцева координаторка житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія наголосила на необхідності таких заходів:

«ОПОРА щиро пишається тим, що місто Рівне започаткувало чудову традицію – проведення Днів сталої енергії, які покликанні популяризувати енергозбереження та використання відновлювальних джерел енергії. Зокрема, ми проведемо конкурс малюнків на асфальті для учнів молодших класів «Чиста енергія – чисте майбутнє», під час якого малеча зможе зобразити своє бачення того, як заощаджувати енергію та робити довкілля чистим. Учні ЗОШ №8, ЗОШ №23 та ЗОШ №19 візьмуть участь у брейн-рингу «Енергозбереження – це просто».

Прес-конференція стала стартовою відміткою для усіх заходів, які триватимуть до 22 вересня. Організатори закликають долучитися до Днів сталої енергії усіх небайдужих до майбутнього свого міста.

0
# Рівне # Дні сталої енергії
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі
Міноборони розробляє спеціальне взуття для саперів
0
Читати далі