У Рівному створили тактильну карту міста для людей з вадами зору

У Рівному створили тактильну карту міста для людей з вадами зору
0
У Рівному створили тактильну карту міста для людей з вадами зору

У Рівному розвивають інклюзивний туризм. Напередодні у місті відбулася презентація карти міста, створеної спеціально для незрячих і слабозорих людей. У найближчому майбутньому цей проект матиме продовження, пише experttur.com.

На реалізацію проекту з покращення туристичної інфраструктури для інклюзивного туризму виділено близько 250 тисяч гривень з бюджету міста. Створено 6 тактильних карт, щоб поліпшити орієнтацію на міських маршрутах для людей з вадами зору та незрячих, а також розширити їх можливості як туристів.

На таких тактильних картах позначені як туристичні пам'ятки, так і важливі об'єкти міської інфраструктури, наприклад готелі, магазини, аптеки, а також місця відпочинку: парки, озера тощо. Паспорт мандрівника і квест з призами – туристам в Рівному.

У найближчі тижні тактильні карти будуть розміщені по всьому місту: у торговому центрі «Злата Плаза», в Парку Шевченка, в парку ПДМ, в міському Палаці культури і на інших об'єктах в Рівному.

Впродовж декількох найближчих місяців будуть розроблені і додаткові карти такого ж типу. Вони з'являться на об'єктах транспортної інфраструктури міста – залізничному та двох автовокзалах. Крім того, в Рівному презентували також три віртуальних екскурсії, виконаних у форматі фільмів. Незрячі і слабозорі люди за допомогою цих фільмів зможуть здійснити віртуальну подорож по головних визначних пам'яток і вулицях міста.

До слова, станом на сьогоднішній день в Рівному проживає близько 800 чоловік з порушенням слуху та зору. Також в місто приїжджає досить багато туристів з інвалідністю.

Фото ілюстративне.

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі