У Рівному вчилися баскетбольні арбітри усієї України (ВІДЕО)

У Рівному вчилися баскетбольні арбітри усієї України  (ВІДЕО)
0
У Рівному вчилися баскетбольні арбітри усієї України  (ВІДЕО)

У Рівному відбувся передсезонний семінар для суддів дивізіону Б. Родзинкою цьогорічного заходу було те, що його вперше проведено окремо для суддів з ліцензією категорії Б.

Ці арбітри матимуть право вже поточного сезону судити матчі жіночої Суперліги та чоловічої Вищої ліги, також Кубку України, а деякі матимуть нагоду проявити себе і у чоловічій Суперлізі. На семінар було викликано лише 42 судді, що значно підвищило рівень заходу, якість отриманої інформації, а вимоги до учасників так само виросли на порядок.

Вступне слово було надано президенту Федерації баскетболу Рівненщини Олександрові Процюку та вже легендарному вихованцеві рівненської школи — президенту БК Рівне Сергію Ліщуку. Вони побажали провести сезон на високому професіональному рівні та без травм, залишатися чесними та неупередженими, розвиватися та ставати кращими щодня. Лекторами з теоретичних та практичних занять виступили провідні арбітри України — арбітри ФІБА Борис Рижик та Микола Амбросов, а щодо нюансів баскетболу 3Х3 розповів член технічної комісії ФБУ, суддя ФІБА 3Х3 В’ячеслав Слюсар. Окрема подяка від учасників семінару регіональному інструкторові Західного Регіону, члену Технічної комісії ФБУ — Ігорю Трушу, комісару ФБУ Олесксандру Буханевичу, завідуючому кафедри фізичного виховання Національного університету водного господарства та природокористування Богданові Зубрицькому за допомогу в організації та проведенні заходу та активному учаснику баскетбольного руху в Рівному — Роману Омельковцю за цінний приз «кращому молодому арбітрові фіналу чотирьох», яким став суддя з Ужгорода Антон Іванина.

Під час лекцій та теоретичних занять окрему увагу було приділено ретельному ознайомленню з нововведеннями в правилах з баскетболу, що вступають в дію вже з 1 жовтня 2018 року. За підсумками семінару арбітри склали відео-, теоретичний- та тест з фізичної підготовки підтвердивши своє право судити матчі чемпіонатів України різних рівнів.

 

Інформаційна служба ФБУ

Відео - ТРК "Ритм"

0
Спорт # Баскетбол Рівне # Вища ліга # ФБУ # арбітри # сезон
Читайте також
2213
Рівнянки в збірній України перемогли команду Люксембургу
Жіноча кадетська збірна України U-16 перемогла команду Люксембургу в другому матчі групового етапу чемпіонату Європи з баскетболу в дивізіоні В – 83:42.
0
Читати далі
1515
Рівнянки поїхали на Чемпіонат Європи
13 серпня жіноча збірна України U-16 вирушила до Софії. З 15 по 24 серпня у столиці Болгарії відбудеться Чемпіонат Європи (U-16, жінки, Дивізіон В).
0
Читати далі
1102
Збірна України з рівнянками дев'ята на Чемпіонаті Європи
У Пріштині завершився Чемпіонат Європи серед жіночих молодіжних збірних U-20 в дивізіоні В.
0
Читати далі
1187
Збірна України U-16 з рівнянками двічі програла збірній Сербії
Жіноча збірна України з баскетболлу U-16 у сербському стечку Баня-Ковиляча зіграла два заключних контрольних матчі перед Чемпіонатом Європи - зі збірною Сербії U-16.
0
Читати далі
1354
Гравці БК "Рівне" перемогли на "LVIV 3x3 Fest"
27 липня у Львові в рамках фестивалю "LVIV 3x3 Fest" відбулися відбіркові змагання чемпіонату України УСЛ 3х3 серед команд чоловіків та жінок. Чемпіонат проходить під егідою ФБУ.
0
Читати далі
1761
Рівнянка в топі кращих гравців на Чемпіонаті Європи
Гравчиня національної збірної України та захисниця БК "Рівне" Влада Кіба - краща після стартовго дня Чемпіонату Європи (дивізіон В) у Скоп'є, Македонія одразу у двох категоріях!
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі