У Рівному відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ФОТО)

У Рівному відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ФОТО)
0
У Рівному відкрили інклюзивно-ресурсний центр (ФОТО)

Сьогодні, 28 грудня, відбулося урочисте відкриття комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр" Рівненської районної ради Рівненської області". Центр розташований у приміщенні Рівненської районної державної адміністрації.

Мета роботи установи – надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження дітей із особливими освітніми потребами від 2 до 18 років.

В установі, також, облаштований кабінет для здійснення первинного прийому батьків або законних представників дитини, а також кабінети лікувальної фізкультури, логопеда та практичного психолога. В останніх двох передбачено зони для роботи інших спеціалістів: вчителя-олігофрено-педагога, вчителя-сурдопедагога, вчителя-тифлопедагога та кімната спільних засідань фахівців центру.

"Сьогодні, важлива для Рівненського району подія. Ми відкриваємо інклюзивно-ресурсний центр. У центрі надаватимуть психологічну та педагогічну допомогу діткам із особливими освітніми потребами від 2 до 18 років. В інклюзивно-ресурсному центрі обладнано декілька кабінетів. Вони облаштовані спеціальним та ігровим розвиваючим обладнанням, дитячими меблями, комплектами дидактичних матеріалів, розвиваючими матеріалами, наочними матеріалами для розвитку мовлення та пізнавальних процесів, дерев’яними пісочницями для сухого та кінетичного піску з підсвіткою. Центр створений за типовим проектом, який розробили експерти Фонду Петра Порошенка у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ", - сказав голова Рівненської районної державної адміністрації Володимир Пилипчук.

0
# Рівне # Прес-служба Рівненської РДА
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі