Рівному відкрили громадську приймальню обласної партійної організації «Слуга Народу» (ФОТО)

Рівному відкрили громадську приймальню обласної партійної організації «Слуга Народу» (ФОТО)
4
Рівному відкрили громадську приймальню обласної партійної організації «Слуга Народу» (ФОТО)

В четвер, 09 липня, у Рівному відкрили громадську приймальню обласної партійної організації «Слуга Народу». Тепер він знаходиться на вулиці 16-го Липня, 42 обласного центру. 

На зустрічі були народні депутати Олександр Аліксійчук, Олександр Салійчук, Олександр Ковальчук, а також заступниця голови фракції «Слуги народу» Євгенія Кравчук та новообраний голова Рівненського обласного штабу «СН» – Юрій Ліпський. Вони розповіли про основні функції обласного осередку, а також про свої напрацювання, плани та напрямки діяльності.


«Сьогодні ми розпочали діяльність нашого обласного осередку партії «Слуга Народу». Команда працюватиме над організацією виборчого процесу й займатиметься відбором кандидатів до місцевих органів влади. Але наш осередок не є виключно передвиборчим штабом, ми працюватимемо і після місцевих виборів», – каже голова обласного осередку «Слуги Народу» Юрій Ліпський. «Також ми будемо долучати до розбудови нашої команди цікаві та нові обличчя, професіоналів своєї справи. Це буде дуже потужний колектив».

Про партійне будівництво у Рівному та в Україні розповіла заступниця голови фракції «Слуги народу» Євгенія Кравчук.

«Одразу після виборів нас почали запитувати: «Чому ви не відкриваєте осередків, де ваші штаби?». Насправді, ми не так давно переобрали керівництво, змінили статут і керівні органи. Це було в лютому 2020 року. Потім почалась пандемія Covid-19. Але зараз триває активний процес і ми представляємо голів осередків по всій Україні. І, що дуже важливо, це не просто передвиборчий штаб до виборів, ні. Це осередки, які будуть діяти постійно і пізніше стануть хабами і центрами для депутатів, які будуть обрані. Ми впевнені, після 25 жовтня їх буде багато. Зараз ми готуємо сильні команди по всій Україні. Сподіваємось, що Рівненщина покаже високу планку серед обласних організацій», – каже Євгенія Кравчук.

Також були питання про досягнення партії та Президента Зеленського.


«Я б хотіла розповісти про декілька конкретних програм нашої партії. Ми не розхитуємо країну мовними чи релігійними питаннями, як це було в одній із попередніх кампаній, після якої країну довелося заново «зшивати», – зазначила Євгенія Кравчук.

«Я б хотіла розповісти про президентську програму, на яку було виділено дуже багато коштів – «Велике будівництво». Тільки в 2020 році на Рівненщині буде відремонтовано 97 кілометрів доріг державного значення. Для порівняння, в минулому 2019 році було відремонтовано всього 7,7 кілометрів доріг. Знаю, що біля Рівного вже будується Північна об’їзна, на яку ми всі дуже довго чекали. Є і такі дороги, про які люди казали: «Ми й не чекали, що до них колись взагалі руки дійдуть». Вони всі будуть відбудовані».

«Також в нас є програми «100 шкіл», «100 садочків», «100 спорткомплексів», і буде ще одна! Я дуже рада що її підтримав Президент – це програма «100 історико-культурних пам’яток». Тобто, тепер окрім «Великого будівництва» в нас буде ще й «Велика реконструкція». І я вже знаю, що до списку від Рівненщини потрапив Острозький замок» – заявила Кравчук.

«Зараз буде рік, як хлопці стали народними депутатами», – каже голова партії Юрій Ліпський. «Думаю, їм є що розповісти про їхні напрацювання за рік роботи, який вони виконали. Можливо, хтось поділиться думками про свій округ, своїх виборців та про роботу».

Першим розповів про пророблену роботу нардеп від 154 виборчого округу Олександр Аліксійчук.

«Моїми основними напрямками стали питання Виборчого кодексу, районування. З наступної сесії я переходжу ще й в аграрний комітет. Але зосередимось на виборцях, які часто звертаються з питаннями: «що ви робите, як депутат?». Ще до карантину в мене щодня були зустрічі з представниками мого округу, він не маленький: 5 районів від межі Острозького та Здолбунівського районів і до, фактично, Рівненського .За цей час я подав більше 200 звернень, як народний депутат. Було подано 97 поправок, відбулося близько 60 прийомів громадян. Я намагався врегулювати їхні питання. Щоправда, не всі вони були в межах моєї компетенції, як нардепа, відповідно, не всі вдалося вирішити», – розповів Олександр Аліксійчук.

«Люди вважають, що народний депутат – це панацея від всіх проблем. Наприклад, приходили відносно повернення газу в будинок, який відключили через заборгованість. Або бабусі-пенсіонерки приходили і питали, коли будуть підвищені пенсії».

«До речі, про пенсії та мінімальну заробітну плату. Вона буде зростати вже з 1 вересня цього року», – зазначила Кравчук. «Спочатку це буде 5 тисяч гривень, і з наступного року, після трьох підйомів, буде мінімум 6 тисяч гривень. Також з 1-го вересня відбудеться підвищення заробітної плати для лікарів –на 75%, 50% і 25% від окладів, підвищення буде дуже суттєвим».

«Повернемося до того, що ми встигли зробити для 154 округу. Для початку це затверджена програма розподілу коштів соціально-економічного розвитку. Туди потрапила Здолбунівська центральна міська лікарня, куди буде придбано обладнання на мільйон гривень. Далі це реконструкція ряду шкіл та ліцеїв, які потрапили в президентську програму. Також по моїй програмі буде відбудований великий туристичний шлях: від Луцька, Млинова, Берестечка, Радивилова, Почаєва, Дубна, Мізоча, Здовбиці, Острога і до Рівного. Це буде великий туристичний маршрут.

На сьогоднішній день були виділені кошти на ремонт трьох ділянок цього маршруту: від Луцька до Рівного, в межах нашої області; шлях від Радивилова до Почаєва і дорога від Мізоча до Здовбиці. На це виділено близько 310.000.000 гривень, що теж є безпрецедентним в межах одного округу.

Такі мої досягнення, за рік. Я вважаю, що це є непоганим показником, ми будемо старатися для виборців і далі, збільшуючи свої напрацювання і досягнення».

Нардеп Олександр Салійчук розповів про законотворчу діяльність, яка є його основним напрямком.

Олександр Салійчук – на фото справа

«Зараз в нас закінчується пленарний рік і я хотів би висвітлити проблематику, з якою я зіштовхнувся  разом з виборцями. Найбільше питань пов’язані зі свавіллям дрібних чиновників та управлінців, які є частиною бюрократичної системи.

Я вважаю, що ми першочергово повинні завершити реформу децентралізації. Тому що разом з нею ми отримаємо рішення всіх основних питань і зауважень на місцях. Після завершення реформи кожен мешканець Рівненської області, які і всі люди на місцях, будуть більш дотичними до влади. Всі громади будуть приймати безпосередню участь у вирішення будь-якого питання. Нам не потрібно буде вирішувати всі питання виключно із залученням ОДА, ні. Вони будуть вирішуватись на місцях».

Що це означає?

«Після реформи децентралізації всі кошти з бюджету будуть надходити прямо на рахунки ОТГ. Ми будемо зменшувати те бюрократичне коло, по якому всі дуже довго ходять, щоб вирішити будь-яке, навіть не складне питання.

Те, що в багатьох селах немає не те, що Інтернету, але і якісного освітлення – це також велика проблематика, яка буде вирішуватись знову ж таки після створення ОТГ. Самі громади будуть вирішувати, на що їм виділяти кошти і що першочергово в кожному селі потрібно зробити. Це дуже важлива річ».

«Також є питання відносно запровадження ринку землі. 1 січня в нас відкривається ринок землі і нам потрібно, щоб всі ті землі, які в нас є, не були розкрадені. В нас зараз сидить цілий відділ, який спостерігає за тим, щоб не допустити жодних корупційних схем і складових в земельному питанні. Це робиться тому, що коли ринок відкриють – землі передадуть громадам, і самі громади будуть вирішувати, що робити з цією землею: чи продавати, чи здавати в оренду і т.д.».

«За цей час можу сказати одне, що люди в нас небайдужі, свідомі і чуйні. Відверто скажу, що самі такі люди нам необхідні, таких людей ми потребуємо. Це люди, які хочуть щось змінити в себе на місцях в кращу сторону – і таких людей ми бажаємо бачити в себе в команді, ми запрошуємо їх до себе. В нас є керівник обласної організації, Юрій Ліпський, звертайтеся до нього. Ми чекаємо на таких людей, чекаємо на продуктивні дії разом».

Про Рівне та свій 152 округ розповів нардеп Олександр Ковальчук.

«Першочергово хочу привітати всіх тут присутніх з тим, що ми одні з перших в Україні, а може самі перші, хто зареєстрував обласну організацію. Повірте, це був непростий і довгий шлях. Це була велика робота, яка не була озвучена раніше.

Те, що ми стартуємо тільки зараз – це не означає, що всі тільки сиділи і чекали, коли ж буде відкриття, призначення і наша з вами зустріч. Робота велась постійно, але цього разу ми переходимо на формальну площину, з комунікацією з центральним штабом в місті Києві. Ми будемо координувати всі свої дії від початку і до кінця, до перемоги. І зробимо це разом.

Я є заступником голови самого складного комітету у Верховній Раді – це комітет з питань фінансів, банківської політики та митної справи. Зараз ми з командою працюємо над 17 законопроектами, які ми спробуємо реалізувати під час наступної сесії.

Що саме ми можемо зробити для Рівного? Не можна розробити законопроект окремо для якогось міста, тому що ми розробляємо законопроекти для всієї країни загалом. Але якщо говорити про Рівненську область, ми разом попрацювали над законопроектом про туризм. Також великий крок в розвитку туристичного потенціалу Рівненщини – проект «бурштинові стежки». Він почався з нуля, без бюджетних коштів, була тільки ідея. Він вже запустився. Це ініціатива мешканців області за нашої підтримки.

Також ми проголосували три законопроекти, які стосуються Рівненщини – це закон про бурштин, криміналізація видобутку і його легалізація через продаж ділянок на аукціонах. Також це зменшення рентної ставки – революційний законопроект: з 25% ренти (*кошти, які йдуть в бюджет) від вартості бурштину – ми зробили 5%. І хоч це було в 5 разів менше, ніж раніше, але ці 5% принесли в бюджет лише за три місяці 2020 року в 3-4 рази більше грошей, аніж сумарно за весь попередній рік! Це такі речі, які будуть поповнювати бюджет і над якими ми працюємо. Також я працюю над законопроектами, які пов’язані з аграрним комплексом. Три законопроекти пов’язані з цією сферою».

«Зараз в нас відбувається робота з командою Саакашвілі в рамках програми Офісу реформ. Я прийняв участь в першому засіданні, ми піднімали надважливі теми, над якими зараз працює команда. Зокрема, це реформа митниці, зміни до розмитнення легкового транспорту. Це майже готовий законопроект на який чекало дуже багато людей. Все здавалось просто, але на ділі це була дуже довга робота і прийти до цього було складно».

Про проекти у Рівному нардеп Ковальчук сказав наступне:


«Як рівнянин і депутат, я хочу мати можливість разом з громадою розподіляти кошти на проекти у Рівному. На проекти відпочинку, наші парки та зоопарк, дитячі садочки. Мені б хотілось, щоб ми покращували місто, робили його привабливим разом з вами. Нам є куди рости і рухатись. Запрошуємо всіх, хто спостерігає за нашою діяльністю, долучатись до проектів, до партії, приходити і заявляти про свої ідеї».

Ми розпитали команду «Слуги Народу» про осінні вибори, перспективи та очікування:


«Ці вибори будуть дуже непростими», – каже Юрій Ліпський. «Це не президентські і не парламентські вибори, тут треба більше долучатися до роботи. На цих виборах різниця між голосами буде невеликою. Ми будемо створювати структуру – районні осередки на місцях, які будуть займатися пошуком кандидатів. Вибори відбудуться за планом, офіційний виборчий процес буде стартувати у вересні. Кандидати будуть з Рівного. Шанси в нас хороші».

Втім, список ймовірних кандидатів нам так і не оголосили. Кажуть, тримають інтригу.


«Ми проводимо соцопитування, обговорюємо кандидатів, потім з ними повинен поговорити президент. Він за це сильно переживає, оскільки кожен кандидат, по-суті, носить частину його імені. Після цього ми зможемо відкрити вам ці обличчя. Можливо, вже на наступній конференції», – сказала заступниця голови фракції «Слуги народу» Євгенія Кравчук.

Натомість, в Рівненському осередку «Слуг» чекають на поповнення команди.


«Ми запрошуємо всіх, хто захоче долучитись до партії або хоче себе проявити. В нас немає завдання перетворитись на «регіоналів», які приймали до себе тільки лікарів, вчителів або бюджетників.

Будуть різні рівні залученості: хтось хоче стати членом команди або вступити в партію, як кандидат; хтось просто, як прихильник або волонтер. Приходьте в громадську приймальню на 16-го Липня, 42. Ми будемо проводити зустрічі, різні лекції і працювати з людьми. Це командна робота».

Також нам розповіли, на які шанси розраховують «Слуги» на місцевих виборах.


«Ми розраховуємо на більшість. Результати на виборах ми хочемо мати високі і стати більшістю не лише в Верховній раді, а в кожній раді на місцях. Це сприятиме якісному та швидкому прийняттю рішень».

4
Політика
Найцікавіші матеріали
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі