У Рівному вимагають негайно оприлюднити розрахунки підвищених тарифів на тепло

У Рівному вимагають негайно оприлюднити розрахунки підвищених тарифів на тепло
0
У Рівному вимагають негайно оприлюднити розрахунки підвищених тарифів на тепло

Об’єднання громадських організацій та ініціатив Рада реформ Рівного звертається до НКРЕКП та ТОВ «Рівнетеплоенерго» з вимогою невідкладно оприлюднити усі розрахунки тарифів, які виносяться на публічне обговорення для їх подальшого встановлення національним регулятором.

Зокрема у зверенні йдеться:

13 жовтня 2017 р. на сайті ТОВ «Рівнетеплоенерго» розміщено повідомлення, що на виконання вимог Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою від 30.06.2017 № 866, НКРЕКП повідомляє про проведення відкритого обговорення проектів постанов:
- щодо змін до постанови від 30.04.2015 № 1543 (встановлення тарифів на послугу з централізованого постачання гарячої води для потреб бюджетних установ, релігійних організацій, інших споживачів (крім населення)
-  щодо змін до постанови від 31.03.2015 № 1171 (встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та послуги з централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню суб'єктами господарювання, які є виконавцями цих послуг)
-  щодо змін до постанови від 31.03.2015 № 1169 (встановлення тарифів на послугу з централізованого постачання гарячої води для потреб управителів багатоквартирних будинків)
-  щодо внесення змін до постанови НКРЕКП від 30.04.2015 № 1431 стосовно тарифів на теплову енергію для потреб бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів (крім населення) ТОВ «Рівнетеплоенерго»
 щодо тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для потреб населення ТОВ «Рівнетеплоенерго».
У тексті повідомлення зазначено, що НКРЕКП приймає зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань до 13 листопада 2017 року. А вже 14 листопада у м. Рівне має відбутися відкрите обговорення проекту постанови НКРЕКП «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для потреб населення ТОВ «Рівнетеплоенерго».
Рада реформ Рівного заявляє, що оприлюднених на офіційному сайті НКРЕКП матеріалів недостатньо для проведення повноцінного аналізу обґрунтованості тарифів, які пропонується винести на розгляд НКРЕКП для їх встановлення.
Також звертаємо увагу національного регулятора на той факт, що на запити експерта Ради реформ Рівного Сергія Пінчука до міської влади Рівного та ТОВ «Рівнетеплоенерго» про надання інформації щодо базових показників, на основі яких було розраховано тариф та детальних розрахунків складових тарифу, направлені 01.09.2017 р., було отримано відмову.
Зважаючи на викладене, Рада реформ Рівного звертається до НКРЕКП та до ТОВ «Рівнетеплоенерго» з вимогою невідкладно розмістити на офіційних сайтах НКРЕКП та ТОВ «Рівнетеплоенерго» усі розрахунки, що були подані ТОВ «Рівнетеплоенерго» в електронному вигляді разом із заявою щодо встановлення тарифів (розрахунки, підтвердні й обґрунтовувальні матеріали та документи, що використовувалися під час проведення таких розрахунків) згідно вимог Постанови НКРЕКП «Про затвердження Процедури встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання» від 31.03.2016 р. № 528.
Переконані, що започаткування практики розміщення у публічному доступі усіх документів та розрахунків щодо тарифів теплопостачальних підприємств значно сприятиме прозорості процесу формування тарифів та підвищенню рівня довіри споживачів як до ліцензіатів, так і до національного регулятора – НКРЕКП.
Тим більше, що згідно п.4 ч.1.ст.13 закону України «Про доступ до публічної інформації», уся інформація щодо умов постачання суб'єктами господарювання, які займають домінуюче становище на ринку або наділені спеціальними чи виключними правами, або є природними монополіями, товарів, послуг та цін на них є публічною інформацією.

 

0
Наука і технології # Рівнетеплоенерго
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі