У Рівному визначили переможця конкурсу на кращий меморіал Героям Небесної сотні та Воїнам АТО

У Рівному визначили переможця конкурсу на кращий меморіал Героям Небесної сотні та Воїнам АТО
0
У Рівному визначили переможця конкурсу на кращий меморіал Героям Небесної сотні та Воїнам АТО
Сьогодні, 04 грудня у виставковій залі обласної національної спілки художників України відбулося оголошення переможців Всеукраїнського конкурсу на кращу проектну пропозицію меморіалу Героям Небесної сотні та Воїнам АТО в районі майдану Просвіти та скверу біля нього в м. Рівному.
 
На заході були присутні міський голова Рівного, архітектори, дизайнери, учасники конкурсу, члени сімей Героїв Небесної сотні та воїнів АТО.
 
 
Дякуючи напрацюванням наших попередників ми сьогодні маємо хороші результати. Мені принципово важливо щоб у нашому місті відбувся своєрідний рестарт, перезавантаження ключових подій. На максимальній відкритості і прозорості ми продовжуємо і започатковуємо нашу роботу. Нам вкрай важливо пам’ятати ті важливі засади на яких сьогодні розбудовується наше суспільство, про ті засади на яких розбудовується наша країна. Я надзвичайно вдячний, що сьогодні тут присутні родини, члени сімей Героїв Небесної сотні та воїнів АТО. Гадаю, що у нас все вийде і ми будемо зразковим містом у плані пошанування нашої історії, пошанування наших героїв, —  зазначив міський голова Олександр Третяк.
 
Реєстрація на конкурс тривала з 26 червня по 7 серпня, подача проектів до 20 листопада. Всього зареєструвалося більше 70 учасників і 20 з них подали проектні пропозиції.
 
Журі конкурсу: Ганна Бондар, Олександр Чижевський (м. Київ), Богдан Гой (м. Львів), Дмитро Котляров, Ольга Михайлишин, Вікторія Опанасюк, Микола Пасічник, Петро Подолець, Любов Шелкович (м. Рівне).
Замовник конкурсу - управління містобудування та архітектури виконкому Рівненської міськради. Організатор - незалежна залучена компанія.
 
Офіційні результати конкурсу, згідно протоколу про підсумки конкурсу та рішення журі наступні:
Перше місце та премію 100 000 грн (у тому числі податки) отримує автор Адаменко Сергій (м. Лебедин, Сумська область).
Друге місце та премію 50 000 грн (у тому числі податки) отримує авторський колектив: Ковальчук Роман, Мартинюк Світлана та Ткачук Богдан (м. Рівне).
 
Третє місце і премію 25 000 грн (у тому числі податки) отримує авторський колектив Янок Владислав та Лейк Тетяна (м. Рівне).
 
Всі учасники конкурсу отримали дипломи про участь.
 
Локація майбутнього меморіалу знаходиться в центральній частині міста з активним пішохідним і транспортним трафіком. Поруч розташовані будівлі облдержадміністрації та ЦНАПу. В нижній, рівнинній частині території проектування зараз маленький сквер і зона відпочинку. Більша частина ділянки не має функціонального використання, розташована на схилі, вище від скверу. Площа території проектування - близько 2 га.
 
Учасники конкурсу в своїх проектах мали вирішити такі завдання:
 
• увічнити в меморіалі пам’ять про Героїв Небесної Сотні та Воїнів АТО.
• втілити дух Революції Гідності та становлення громадянського суспільства.
• емоційно наповнити меморіал почуттям гордості за загиблих співвітчизників та вдячності їм за їхню відвагу та подвиг.
• просторовими, архітектурними засобами створити емоційне переживання єднання великої кількості громадян заради єдиної мети - бути вільним у своїй вільній державі.
• сформувати концептуальне комплексне рішення меморіалу. Він має бути цільним об’єктом, передавати ідею спільної історії, неперервності історичного процесу і відображати перетікання послідовності подій з однієї (Революція Гідності) в іншу (АТО) та продовжуватися далі.
• врахувати навколишній контекст та принципи сталого урбаністичного розвитку.
 
 
 
0
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі