У Рівному встановлять «камені спотикання»

У Рівному встановлять «камені спотикання»
0
У Рівному встановлять «камені спотикання»

3 липня о 14:00 у Рівному відбудеться офіційна церемонія встановлення меморіальних знаків п’яти жертвам нацизму. Для закладання «каменів спотикання» до Рівного прибуде відомий німецький митець, автор ідеї меморіальних знаків Гюнтер Демніг.

Місце збору: поблизу центрального входу до Рівненського обласного українського академічного музично-драматичного театру (Театральна площа, 1) о 14.00.

Меморіальні знаки будуть встановлені отцю Володимиру Мисечку (біля Свято-Воскресенського собору), жертві Голокосту, відомій поетесі Зузанні Гінчанці (Театральна площа), Праведнику народів світу Якову Сухенку (провулок Волошина, 19А), жертвам Голокосту Якобу та Рахелі Круликам (вул.Соборна, 96).

Встановлення «каменів спотикання» відбудеться коштом ГО «ЦСПП “Мнемоніка» та за благодійної підтримки німецької історикині, літературознавця і експерта у сфері слов’янських мов Jutta Lindekugel.

Довідково:

Камінь спотикання, або «Stolpersteine» – це предмет кубічної форми розміром 96х96 мм (ширина) і 100 мм (висота). Вони вбудовуються в тротуар перед будинком, в якому мешкали жертви нацизму. Заборонено встановлювати камені на місці вбивства жертви (оскільки камені покликані вшанувати пам’ять про життя людини, а не її вбивство). Гаслом цього проекту є цитата з Талмуду: «Людина є забутою лише тоді, коли ми забуваємо її ім’я».

Автор концепції меморіалізації – німецький митець Гюнтер Демніг. Проект «камені спотикання» вперше було презентовано у 1994 р.

Станом на сьогодні встановлено понад 50 000 «каменів спотикання» у 1200 містах 20 країн ЄС. В Україні камені спотикання встановлено лише в одному місті – Переєслав-Хмельницький.

0
# Рівне # камінь спотикання # пам'ять жертв Голокосту
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі