У Рівному закликали батьків вакцинувати дітей

У Рівному закликали батьків вакцинувати дітей
0
  • У Рівному закликали батьків вакцинувати дітей
  • У Рівному закликали батьків вакцинувати дітей
  • У Рівному закликали батьків вакцинувати дітей

Українські батьки відмовляються від обов'язкових профілактичних щеплень через недовіру до лікарів та вакцин. Це вже призвело до зростання небезпечних інфекційних недуг і дитячих смертей від них. Застороги вакцинації долали у Рівному за допомогою столичного експерта. Головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій зустрівся із місцевими медиками у рамках проекту «Сприяння інтеграції України в європейські мережі охорони здоров’я», який втілює благодійна організація "Мережа 100 відсотків життя Рівне".

Він провів семінар, на якому підняв питання щодо забезпечення медпрепаратами для щеплення, стану захворюваності та плану вакцинації у Рівному.

 - Був період, коли завозили неякісні вакцини, які давали велику побічну дію. Але ситуація змінюється. І ми хочемо донести до батьків, що вакцини стали якісні. Нині їх закуповують міжнародні організації", - розповів Юрій Лазаревич, голова правління БО "Мережа 100 відсотків життя Рівне"

Крім якості вакцин чимало питань виникає стосовно кваліфікації медичних працівників і з цим теж необхідно боротися, вважає доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, кандидат медичних наук Федір Лапій.

- Декілька років тому ми говорили про загрозу. На сьогодні в нас реальні приклади. Є зафіксовані смерті невакцинованих дітей від кашлюка. Ми не можемо це зупинити, бо процес вже йде. Але ми можемо мінімізувати і попередити кількість хворих. Всі перестороги зникають, коли пацієнт довіряє своєму лікарю", - розповідає доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, кандидат медичних наук Федір Лапій

0
# Рівне # вакцинація
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі