У Рівному презентують сайт для осіб з порушенням зору

У Рівному презентують сайт для осіб з порушенням зору
0
У Рівному презентують сайт для осіб з порушенням зору

На презентацію сайту з назвою «Аудіобібліотека» сімнадцятого грудня на одинадцяту годину ранку запрошує Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека. Партнером в реалізації проекту зі створення нового інтернет-ресурсу є відокремлений підрозділ Всеукраїнської громадської організації людей з вадами зору «Генерація успішної дії». Під час презентації представлять нові інклюзивні ресурси.

Сайт «Аудіобібліотека» адаптований для осіб з порушеннями зору. На ньому розміщені аудіокниги – твори авторів Рівненщини, підручники, книги в DAISY-форматі. Крім того, ресурс наповнений аудіоекскурсіями середмістям Рівного, аудіоподкастами та озвученою версією випусків інформаційного бюлетеня для людей з інвалідністю Інва.net.

Технічними налаштуваннями сайту передбачено зміну кольорів, розміру шрифту, зменшення чи збільшення міжрядкових інтервалів. Сайт підтримується  відповідними звуковими програмами.

Крім того, відбудеться презентація студії звукозапису, яка створена в рамках міжнародного проекту «Глобальний грант 1866739 Початкова освіта, грамотність та соціалізація незрячих та слабозорих людей у м. Рівне». Проект відбувся завдяки фінансовій підтримці Ротарі Клубів міста Рівне,міста Елістон (Канада), The Rotary Foundation та урядом Канади.

Також присутні ознайомляться з новим  «Інва.net» № 34 для людей з інвалідністю з коментарем законодавства, рекомендаціями лікарів, розповідями про життя людей, які мають інвалідність, їх творчими доробками.

До слова, також демонструватиметься колекція аудіокниг, які записані у форматі DAISY та інших, що доступні для людей з вадами зору.

 

 

0
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі