У Рівному засуджено злочинця за вчинення смертельної ДТП

У Рівному засуджено злочинця за вчинення смертельної ДТП
0
У Рівному засуджено злочинця за вчинення смертельної ДТП

Через принципову позицію працівників прокуратури області Рівненським апеляційним судом скасовано вирок суду стосовно 33-річного жителя Тернопільської області за вчинення кримінального правопорушення,за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб та тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості двом потерпілим.

Прокурором доведено, що чоловік у липні 2016 року, у темну пору доби, керуючи автомобілем – маршрутним таксі, рухаючись по автодорозі Київ-Чоп, зі сторони м. Рівне у напрямку м. Львів, вчинив дорожньо-транспортну пригоду. Здійснюючи обгін автомобіля, в межах Рівненського району вказаної автодороги, раптово виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з вантажним автомобілем з напівпричепом, в результаті чого троє пасажирів автобуса від отриманих травм померли, а ще двоє дістали середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження.

Вироком суду особу визнано винним у вчиненні тяжкого злочину та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки. Суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання, встановивши іспитовий строк у 3 роки.

Прокурор не погодився із таким рішенням суду та оскаржив його, не оспорюючи фактичні обставини, але наполягаючи на призначенні винуватцю ДТП реального, а не умовного покарання.

У результаті Рівненський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції в частині призначеного покарання та ухвалив новий вирок, відповідно до якого винуватця дорожньо-транспортної пригоди засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки.

 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі