У Рівному знайшли потенційних інвесторів сміттєпереробного комплексу

У Рівному знайшли потенційних інвесторів сміттєпереробного комплексу
0
У Рівному знайшли потенційних інвесторів сміттєпереробного комплексу

Термін експлуатації Рівненського сміттєвого полігону завершується у 2028 році. Щоб не допустити сміттєвий колапс у нашому місті міська влада працює над можливими варіантами вирішення цієї проблеми.

За дорученням міського голови Рівного Олександра Третяка до Рівного запросили потенційних інвесторів, які займаються будівництвом сміттєпереробних станцій.

«Ми розглянули пропозиції кількох компаній. Зокрема, сьогодні повторно зустрілися з однією з потужних Українських компаній. Вони презентували свій проект. Пропонують побудувати сортувальний комплекс з подальшим виробленням електроенергії за зеленим тарифом», – розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

Під час зустрічі із представниками компанії «Sater» міський голова Рівного спільно з профільними заступниками детально обговорили технічні питання, економічну та екологічну складову цього проекту.

«Спеціалісти відділу екології детально вивчили запропонований проект. Визначили потенційні переваги та ризики для міста. Серед переваг – зменшення об'ємів захоронених відходів. Також запланована зустріч із представниками громадськості, які фахово розуміються у цьому питанні. Вони зможуть дати свою оцінку та бачення щодо побудови сортувального комплексу з подальшим виробленням електроенергії за зеленим тарифом», – зазначив профільний заступник міського голови Рівного Ігор Кречкевич.

Представники компанії «Sater» пропонують спорудити у Рівному сортувальний комплекс і ТЕЦ, яка працюватиме на біомасі. За словами представників компанії, поява такого комплексу дасть можливість вирішити проблему утилізації та перероблення відходів. Інвестори гарантують додаткові робочі місця, покращення екологічної ситуації, а також сплату податків у місцевий бюджет.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі