У скільки років, зазвичай, починають палити? Цифра вас шокує!

У скільки років, зазвичай, починають палити? Цифра вас шокує!
0
У скільки років, зазвичай, починають палити? Цифра вас шокує!

Цьогоріч Вараський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді вкотре провело міську акцію «Молодь проти куріння», приурочену до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням. Одним із запитань активістів було: "З якого віку діти пробують випалити першу сигарету?" приголомшила усіх. Як виявилося, вперше цигарка випалюється дитиною у віці 10 років. Повідомили у rocsssdm.rv.ua

У ході акції проводилась пропагандистська робота серед населення міста щодо відмови від тютюнопаління. Особлива увага приділялася особам підліткового віку та молоді, адже саме вони є майбутнім нашої країни. До акції були залучені усі школи міста. Також на дошках оголошень поблизу тютюнових кіосків було розміщено плакати із соціальною рекламою з метою профілактики цієї шкідливої звички. Вараським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді були спеціально розроблені плакати та буклети з корисною інформацією, які фахівець із соціальної роботи поширив серед учнів та молоді. Під час акції проводився діалог із підлітками щодо наслідків тютюнопаління та його впливу на організм людини.

Хочеться звернути увагу на те, що діти визнають тютюнопаління однією з глобальних проблем. Фахівцем із соціальної роботи особливо було наголошено на шкідливості куріння дітьми та підлітками, адже найбільш згубно ця звичка впливає на фізичний розвиток молодого організму. Як правило, хлопці дуже повільно ростуть, не набирають вагу. Порушення обміну речовин, особливо вуглеводного, призводить до зниження м'язової сили, підвищеної стомлюваності, зниження опірності організму. Такі діти мають худорлявий вигляд з землистим кольором обличчя, часто хворіють. 

Тому сьогоднішній день - це привід ще раз задуматись, що для кожного з нас важливіше: здоров'я чи сумнівне задоволення. І якщо у когось із людей які курять, десь глибоко дозрівало бажання розпрощатись з тютюном, то чому б не зробити це саме сьогодні?

0
# Рівненщина # Вараш # акція # День боротьби з тютюнопалінням
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі