У суді допитали свідків щодо смерті 5-річного рівнянина Миколки Антонюка [+ВІДЕО]

У суді допитали свідків щодо смерті 5-річного рівнянина Миколки Антонюка [+ВІДЕО]
0
У суді допитали свідків щодо смерті 5-річного рівнянина Миколки Антонюка [+ВІДЕО]

Сьогодні відбулося чергове судове засідання щодо екс-хірурга Рівненської обласної дитячої лікарні Костянтина Думановсього, якого звинувачують у смерті 5-річного Миколки Антонюка.

Під час засідання були допитані декілька свідків, зокрема: патологоанатомів Богдана Богославця та Ірину Авдєєву, заступника головного лікаря з медичної частини обл.лікарні Любов Філик і батька обвинуваченого - Георгія Думановського, котрий працює лікарем-хірургом, як і його син. Останній наполягає на тому, що у смерті дитини винні насамперед інші лікарі. Проте певну провину сина теж не заперечує.

Патологоанатом Богдан Богославець пояснив суду, що під час розтину, вони не могли зрозуміти причину смерті Миколи Антонюка. Каже, знайшли певні зміни в організмі дитини, які могли свідчити про декілька різних захворювань.

Зокрема, була підозра на респіраторно-вірусну інфекцію. Власне, саме таку причину смерті вони вказали у заключені. Проте за декілька тижнів по тому, лікарі передумали й постановили інший діагноз - дитина померла від невиліковної хвороби Крона.

Лікарі пояснюють зміну причини смерті дитини тим, що довго робили необхідні дослідження відібраних зразків. До слова, під час розтину тіла хлопчика, був присутній і сам лікар Костянтин Думановський, під час чергування якого і загинула дитина.

Подібні покази надала суду й інший патологоанатом Ірина Авдєєва.

Варто зауважити, що подібні свідчення паталогоанатомів схвилювали рівнян. Зокрема, громадська активістка, юрист Ліана Диновська, котра опікується справою із самого початку, обурили слова Богославця.

- Зверніть увагу на свідчення саме цього патанатома, Богославець Б.І. Нічого не пам'ятаю! Але чітко термінологія щодо Крона. При розтині він бачив "булижну мостову", що характерно тільки для Крона, але діагноз виставив - ГРВІ, - написала Диновська на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Як ми раніше повідомляли, поки маленький пацієнт Констянтина Думановсього помирав у лікарні, він сам пішов на ранкову нараду. Батько хлопчика кликав хоча б когось на допомогу, тримаючи на руках дитину.

Читайте також: Страсті по Думановському: лікар-мажор спокійно спав, доки його 5-річний пацієнт помирав

За словами заступниці головного лікаря з медичної частини обл.лікарні Любов Філик, Костянтин Думановський недооцінив важкості стану хворої дитини. Каже, лікар, котрий не може встановити діагноз, повинен викликати інших спеціалістів для консультації.

Любов Філик зазначила, що у роботі Костянтина Думановського були встановлені недоліки, за що він отримав догану, а потім був звільнений із роботи.

Заступниця головного лікаря з медичної частини обл.лікарні Любов Філик

До слова, на посаду заступника головного лікаря відділення планової хірургії Костянтина Думановсього призначив його батько Георгій Думановський. Він на той час працював головним лікарем дитячої обласної лікарні. Під час судового засідання, батько обвинуваченого, визнає, що його син допустив певних помилок, але у смерті Миколки Антонюка невинен - тож звинувачує інших лікарів. Батько каже, що його син зробив усе правильно.

- Можливо недоліки у лікуванні хворого Антонюка були. Можливо. Це не мені судити. Я звертаюся до суду, щоб ви більш об'єктивно оцінили ситуацію. Маючи заключення судово-медичних експертів, вони там все ясно написали, - каже Георгій Думановський. 

Георгій Думановський

Разом із тим, батько обвинуваченого наголосив, що відповідальність повинні нести інші лікарі, а не його син Костянтин Думановський.

Під час наступного судового засідання, у режимі відеоконференції, планують допитати двох експертів із Міністерства охорони здоров'я України.

0
Політика Суспільство # Рівне # Костянтин Думановський # Микола Антонюк # суд # лікар
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі