У Вараші може зупинитися лікарня (ВІДЕО)

У Вараші може зупинитися лікарня (ВІДЕО)
0
У Вараші може зупинитися лікарня (ВІДЕО)

У Вараші Спеціалізована медико-санітарна частина №3 може зупинитися на невизначений період.

Кілька тижнів тому Кабмін прийняв рішення про передачу медзакладу із державної власності у комунальну. Наразі в установі виникла проблема – дефіцит бюджету. Працівникам на теперішній момент навіть нема коштів для виплати зарплат. З цього приводу 12 червня у Вараші засідала комісія з питань соціального захисту, охорони здоров'я та спорту Вараської міськради.

В онлайн режимі керівник закладу Олександр Коцюбинський озвучив головні проблеми.

– Рішенням міської ради фінансування нам було видано на квітень і травень. На червень грошей нема взагалі. Виникла потреба в дофінансуванні. Ми звернулися до Комісії охорони здоров'я, Комісії з питань бюджету, фінансів і економічного розвитку та міського голови про дофінансування. Сума яка потрібна – 5 мільйонів 166 тисяч. Це зарплатня, використання товарів і послуг, медикаменти, продукти харчування та оплата послуг, соцзабезпечення, – сказав Олександр Коцюбинський.

На сьогоднішній день, в лікарні підписані документи на видання авансу на третину менше, аніж зазвичай. Також на засіданні комісії очільник закладу озвучив, що 4 мільйони 383 тисячі на зарплатню працівникам нема. За вирішенням питання медустанова звернулася до Кабміну, Голови ОДА та облради. Відповідей вони поки не отримали.

Надії покладали на субвенцію від Кабміну згідно постанови №250 від 25 березня 2020 року. Згідно неї, на Рівненщину виділили 85 мільйонів гривень. Варто зазначити, що у відповідних додатках, згаданих у Постанові, Вараська Спеціалізована медико-санітарна частина №3 згадується.

ПОСТАНОВА від 25 березня 2020 р. № 250

На теперішній момент, із субвенції 85 мільйонів на Вараш виділили 600 тисяч гривень для лікування хворих із цукровим діабетом. На область по даному цільовому призначенню всього було надано 18 мільйонів 581,9 тисячу. Також в додатку по розподілу субвенції в 85 мільйонів, 17 мільйонів 526,6 тисяч передбачено для підтримки закладів охорони здоров'я. Детальніше із цифрами можна ознайомитися за посиланням.

Варто зазначити, що 11 червня міський голова Вараша Сергій Анощенко направив Звернення про виконання Постанови Кабміну №250 до Кабміну, МОЗу, голові Рівненської ОДА, голові Рівненської облради.


Ситуацію із Спеціалізованою медико-санітарною частина №3 у Вараші прокоментували сьогодні, 15 червня під час щоденного брифінгу Рівненської ОДА.

На державному рівні процес передачі із державної власності у комунальну завершився. Для того, щоб Спеціалізована медико-санітарна частина №3, як комунальний заклад, могла контрактуватися із НСЗУ, їй потрібно змінити статус з комунального закладу на комунальне підприємство, підключитися до електронної системи охорони здоров'я, отримати ліцензію на медичну практику і тоді розпочати процес контрактування із НСЗУ. На період цих процесів фінансування здійснюється за рахунок місцевого бюджету. Субвенція за постановою Кабміну №250 розприділена для забезпечення закладів які не контрактовані НСЗУ, для лікування хворих цукровим діабетом і для допомоги закладам охорони здоров'я, – розповів керівник обласного Управління охорони здоров'я Олег Вівсяник.

Повне відео засідання комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я та спорту Вараської міськради  Відповідь керівника обласного Управління охорони здоров'я Олега Вівсяника під час брифінгу Рівненської ОДА з 12 хв 28 сек.

І вже вчора, 16 червня депутати міськради звернулися до міського голови Сергія Анощенка, аби терміново скликати сесію місцевої ради для виділення коштів лікарні.

В свою чергу, керівник Спеціалізованої медико-санітарної частини №3 Олександр Коцюбинський офіційно звернувся до міського голови Вараша Сергія Анощенка, секретаря Олександра Мензула та депутатського корпусу аби ті внесли зміни в бюджет міста та виділили 5 мільйонів 166 тисяч гривень для продовження діяльності закладу.


Не чекаючи зібрання сесії, секретар міської ради Олександр Мензул офіційно звернувся до фінансового управління міста, аби там вже почали працювати над змінами в бюджеті і знайшли кошти для медиків.

З наших власних джерел відомо, що медики вже готові вдаватися до бастування. Про це вони повідомили керівництво міста, зокрема міського голову. Якщо це не дасть результату, працівники і медзаклад може взагалі зупинити свою діяльність на невизначений термін.

Варто зазначити, що Вараш у Рівненській області є стратегічним містом поруч із атомною станцією. Також у місті фіксують чи не найвищі показники захворюваності на COVID-19 на Рівненщині. Відповідно, робото медичного закладу в умовах епідемії просто необхідна. Що чекає на варашців у випадку зупинки лікарні?

За матеріалами: charivne.info

Читайте також: Віталій Коваль увійшов в ТОП-7 найкращих голів ОДА України

Читайте також: Карантин в Україні продовжили до 31 липня, – МОЗ

Читайте також: В Одесі впав літак: один пілот загинув, другий – в критичному стані (ФОТО 18+)

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі