У Володимирецькому районі горів житловий будинок

У Володимирецькому районі горів житловий будинок
0
  • У Володимирецькому районі горів житловий будинок
  • У Володимирецькому районі горів житловий будинок

29 грудня об 08:30 за номером 101 до пожежно-рятувальної служби району надійшло повідомлення про пожежу в селі Дубівка, Володимирецького району. За вказаною адресою було відразу направлено черговий караул рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

По прибуттю до місця події було з’ясовано, що пожежа виникла в житловому будинку частково дерев’яному, частково піноблочному, розмірами 10х14м., критому шифером. Провівши бойове розгортання, рятувальники подали на гасіння водяний ствол. Пожежу було швидко локалізовано та не допущено її поширення на значну площу. Здійснивши розбір конструкцій перекриття та внутрішнього оздоблення стін було виявлено та згодом остаточно ліквідовано всі тліючі осередки. Хоча пожежу вдалося ліквідувати на відносно невеликій площі, проте збитків власникам вона встигла завдати.

Вогнем було пошкоджено дерев’яні сходи, перекриття та стіни на загальній площі близько 15 м.кв., а внаслідок високої температури від пожежі оплавилися всі електропобутові прилади, які були в безпосередній близькості до осередку горіння, а також речі домашнього вжитку та внутрішнє оздоблення кімнат, скло на вікнах та дверях потріскалося. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печі.

У зв’язку з тим, що пожежі через пічне опалення почастішали, рятувальники Держслужби з НС звертаються до громадян: зверніть особливу увагу на виконання вимог пожежної безпеки під час влаштування печей і їхньої експлуатації.

Не залишайте печі, які топляться, без догляду та не доручайте нагляд за ними малолітнім дітям. Не користуйтеся печами, які мають тріщини.

Не розміщуйте паливо й інші горючі речовини і матеріали безпосередньо перед топковим отвором. Не використовуйте для топлення дрова, довжина яких перевищує розміри топливника. Забороняється застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини.

При влаштуванні пічного опалення не використовуйте для димових труб азбестоцементні й металеві труби та не прокладайте димоходи опалювальних печей поверхнею горючих основ. Печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій, що відповідають вимогам будівельних норм.

Підлога з горючих матеріалів повинна захищатися під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7 x 0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі. Очищення димоходів та печей від сажі потрібно проводити перед початком, а також протягом усього опалювального сезону. Шановні громадяни! Пам’ятайте, щоб у вашому господарстві не сталося біди, а «червоний півень» не почав робити свою «чорну справу» - суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки та ще змалку привчайте до цього своїх дітей. В тому ж разі коли пожежа виникла, не гаючи часу, відразу телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

0
# Рівненщина # Володимирецький район # ГУ ДСНС в Рівненській області
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі