У Здолбунові б‘ють на сполох, інсуліну в аптеках не видають

У Здолбунові б‘ють на сполох, інсуліну в аптеках не видають
0
У Здолбунові б‘ють на сполох, інсуліну в аптеках не видають

Питання відшкодування вартості препаратів інсуліну перебуває на постійному контролі в Здолбунівській районній державній адміністрації. Про це зазначають на сайті Здолбунівської РДА.

Проте, здолбунівчани починають бити на сполох. Ще вчора у соцмережі Фейсбук написала Анна Сливанская, місцева жителька, яка зазначила наступне: 

- «Скільки можна знущатися над хворими на діабет? Вже не вперше знову немає інсуліну (не проплачують в аптеки). А що нам робити? Певно треба збиратись до Здолбунівської держадміністрації і чекати ... чи грошей, чи коми. Чому наші місцеві журналісти про це мовчать?».

Як повідомляють на сайті Здолбунівської РДА, станом на 28.08.2019, відповідно до бюджетної програми “Централізовані заходи з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет”,  асигнування затверджені на 2019 рік становлять 1 678 300 грн.,фактично аптечними установами з початку року видано інсуліну на суму 1 392 100 грн., залишок коштів становить 286 200 грн. Видатки за даною програмою здійснюються за рахунок відповідної субвенції із державного бюджету.

Тож з метою забезпечення хворих інсуліном та недопущення соціальної напруги серед користувачів даної послуги, Здолбунівською районною державною адміністрацією були надіслані листи-клопотання до управління охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації та Міністерства охорони здоров’я України, як головних розпорядників коштів, щодо розгляду питання перерозподілу коштів субвенції та збільшення бюджетних призначень для Здолбунівського району на вказані цілі.

Відтак, що буде найближчим часом та коли саме виділять кошти на збільшення постачі інсуліну до аптек міста, наразі невідомо. 

 

 

 

 

 

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі