У Здолбунові зупинилось будівництво спорткомплексу

У Здолбунові зупинилось будівництво спорткомплексу
0
У Здолбунові зупинилось будівництво спорткомплексу

Не завжди обіцяне вдається втілити, а особливо якщо йдеться про великі будівництва. Відтак, щороку анонсоване завершення спорудження спорткомплексу у Здолбунові - відтерміновується. Сайт "ВСЕ" розбирались які перспективи того, що діти дочекаються нового спортивного залу у Здолбунові, та чому будівництво нині у "підвішеному стані".

 

Такого формату пости у фейсбуці майорять на сторінках влади вже кілька років поспіль обіцяючи завершення робіт незабаром. Однак, від початку 2019 року будівництво завмерло. Здолбунівчани помітили, що працівників на будівництві немає, а техніка взагалі не працює. Воно і не дивно, адже як виявилось будівництво "заморожене". Стало відомо, що керівництво ДЮСШ, що і є замовником будівництва подали до суду на "будівельно виробничу компанію Форвард Плюс". Причиною стали, на їх думку, завищені ціни на панелі, власне які і є основою стін спортивного комплексу:

 

"Промоніторивши ціни на сендвіч панелі на будівельному ринку, ми з'ясували, що ціни в актах приймання виконаних робіт є завищені. Тому змушені були звернутися до суду з позовом визнати акти-приймання будівельних робіт недійсними,"- прокоментував директор ДЮСШ Михайло Гарбовський.

Принциповий керівник ДЮСШ Михайло Гарбовський не підписав акти виконаних робіт, адже у разі якщо виявиться вартість завищеною, його чекатиме кримінальна відповідальність за необгрунтовану розтрату бюджетних коштів.

 

Втім, керівництво будівельної фірми "Форвард плюс" переконані, що ціни не є завищеними, адже вважають, що ДЮСШ не врахували факторів на виготовлення виробів для спорудження спорткомплексу. Запевняють різниця між панеллю на заводі виробнику і врахуванням виготовлення виробу становить близько 10%:

 

В акті виконаних робіт звітується вже про виріб. Це виготовлений з сендвіч панелі виріб, тобто з вирізаними вікнами, відповідна довжина та ширина. Виготовлено все згідно з проектом. Я думаю вони просто технічно не розібрались і вважають, що є ціна по прайсу від виробника і виріб то є те саме," - коментує керівник Форвард плюс Вячеслав Драчук.

Власне, вирішальним у цій справі стане рішення суду. Обидві сторони запевнили, що подали і залучили всі можливі докази, аби суд прийняв законне рішення в найкоротші терміни. Однак, вже сьогодні відомо, що частина коштів з державного бюджету чекають на рахунках поновлення робіт. Це сума близько 10 мільйонів гривень. Наступного можливого отримання фінансів на це будівництво поки не чекають. Адже через судові позови спортивний комплекс не було внесено до списку на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Виправити таку ситуацію можна лише оперативно вичерпавши конфлікт. Лише тоді можна сподіватись, що в Здолбунівському гідропарку знову зашумить будівельна техніка. 

Довідково:

Обсяг коштів, необхідних для реалізації проекту становить 17815,69656 тис.грн.

Передбачається фінансування проекту:

- у 2018 році  за рахунок коштів  державного фонду регіонального розвитку:  – 10000,0 тис.грн. та місцевого бюджету – 1112,0 тис.грн.

- у 2019 році  за рахунок коштів  державного фонду регіонального розвитку:  – 6033,0 тис.грн. та місцевого бюджету – 670,697 тис.грн

 

0
Наука і технології # Здолбунів # спорткомплекс # Вячеслав Драчук # Михайло Грабовський # Форвард Плюс
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі