У жінок з Рівненщини, які замерзли в хаті, знайшлось десяток спадкоємців

У жінок з Рівненщини, які замерзли в хаті, знайшлось десяток спадкоємців
0
У жінок з Рівненщини, які замерзли в хаті, знайшлось десяток спадкоємців

Історія про двох сестер із села Старий Корець Рівненської області, які замерзли у власному будинку, отримала новий цікавий поворот. Пенсіонерки, яких через дивний спосіб життя завжди вважали самотніми та бідними, як виявилось, мали гроші. Ховати їх довелося за кошти сільської ради, бо не було кому. Однак, коли з’ясувалось про чималу суму коштів, яку жінки залишили після себе, розпочалася справжня битва за спадок, – повідомляє сайт press-centr.com.

У Жадківській сільській раді, до якої належить і село Старий Корець, в якому проживали покійні, вже кілька тижнів «спадкоємці» не дають проходу. Їдуть і телефонують звідусіль: з Рівного, Хмельницької області, навіть зі столиці. Кожен намагається довести, що саме він має право на гроші та майно, яке залишили по собі відлюдкуваті жінки. Це й не дивно, адже окрім чималих сум готівки, які знайшли правоохоронці у хаті замерзлих жінок серед мотлоху, згодом з’явилась інформація про те, що у них були сотні тисяч гривень на депозитних рахунках.

— На мій погляд, на рахунках пенсіонерок зберігається до 200 тисяч гривень, — каже голова Жадківської сільської ради Ігор Якубець. — Ще шість років тому мені Зінаїда казала, що на пенсійному рахунку вони мали 60 тисяч гривень, які перевели на депозит. Тож за ці роки сума суттєво збільшилася.

8

За словами сільського голови, «спадкоємців», які претендують на усі гроші бабусь, виявилося з десяток. Дзвонять і просять жодних документів на спадщину не підписувати, мовляв, поділять гроші між усіма. Однак Ігор Якубець всім відповідає,що долю будинку з ділянкою та заощаджень вирішить лише суд.

Найбільш вірогідним спадкоємцем голова сільської ради називає Юрія — сина троюрідної сестри покійних. У селі пригадують, як чоловік не раз пропонував жінкам забрати їх до себе, щоб міг доглядати, або принаймні відремонтувати їх житло.

— Він з ними постійно спілкувався, пропонував ремонт у будинку зробити, але жінки відмовлялися приймати допомогу, — зазначає Ігор Якубець. — Коли жила їхня мати Павлина, то будинок був ошатним, бо ж не дуже старий. Навіть городину вирощували. Однак старша – Зінаїда, яку суд визнав опікуном Зої через її психічні розлади, булла лінивою, ніколи не хотіла працювати. Отак і запустили господарство та своє життя

Голова Корецької районної ради Ігор Хоменчук пригадує, що жінки не раз приходили до нього на прийом і просили допомоги. Каже, поводилися дуже дивно. Обидві влітку одягалися в чорне та носили на собі з десяток старих речей. Навіть у спеку замотувалися в хустини, лише очі виглядали. І додає, що запах від жінок був нестерпний.

Раїса просила, щоб Зою підлікували. Старша не розмовляла, писала прохання на аркуші паперу. Хоча мені розповідали, що з сестрою могла спокійно говорити. Ми на кілька місяців відправляли Зою до районної лікарні, де її підліковували, виходжували. У цей час старша жила в жіночому монастирі – тому, біля якого молодша зазвичай просила милостиню, — розповів Ігор Хоменчук. — Жінкам пропонував поселити їх до будинку пристарілих у селі Крилів. Там 75% пенсії з пацієнта утримує заклад, а решту віддають їм на руки. Однак Зинаїда мені заявила: «Краще віку собі вкорочу, але туди не підемо». Хоча, якщо бути до кінця відвертим, я сумніваюся, що вони бідували, бо навіть під час прийому з їх сумки стирчала ковбаса, виднілись солодощі та здоба.

 

Нагадаємо, що сестер – 71-річну Зінаїду та 65-річну Зою Солоненко знайшли мертвими у їхньому занедбаному будинку в селі Старий Корець на Рівненщині ще наприкінці минулого місяця.

Без світла, тепла та шибок - жахливі подробиці "холодної" смерті двох сестер на Рівненщині

Судмедекспертиза показала, що жінки замерзли. Воно й не дивно, адже будинок, в якому вони мешкали, житлом назвати важко: вибиті вікна, дірки затулені ганчір’ям, розвалена пічка, хата без електрики, у сінях жили дві кози, а посеред кімнат — купи мотлоху. Але попри удавану бідовість, серед сміття в хаті жінок правоохоронці знайшли гроші —15 тисяч гривень та дві тисячі доларів. Ще чималі суми заощаджень – на депозитних рахунках. Готівку правоохоронці вилучили, а на банківські рахунки наклали арешт. Поки суд не вирішить, що буде із цим спадком.

0
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі