Україна ініціює екстрене засідання ТКГ

Україна ініціює екстрене засідання ТКГ
0
Україна ініціює екстрене засідання ТКГ

Українська делегація ініціювала екстрене засідання Тристоронньої контактної групи через грубі порушення «тиші» з боку бойовиків.

Про це йдеться у повідомленні делегації в Telegram.

З 30 березня російські найманці вбили трьох українських бійців, ще чотирьох поранили. Крім того, внаслідок обстрілу Красногорівки травмовано мирного мешканця.

«Ці грубі порушення режиму припинення вогню на тлі безпрецедентного посилення угрупування військ РФ поблизу державного кордону України та войовничої риторики представників ТОРДЛОУ викликають глибоку стурбованість у політичного керівництва України та міжнародних партнерів», – йдеться у заяві.

Читайте також: Росія перекидає в сторону України важкі вогнеметні системи «Буратіно», – ЗМІ (ФОТОФАКТ)

Голова української делегації Леонід Кравчук
звернувся до ОБСЄ підтримати ініціативу України щодо скликання екстреної зустрічі ТКГ для негайного відновлення режиму припинення вогню і повернення до суворого виконання домовленостей від 22 липня 2020 року.

Стягування військ Росії до кордону України: що відомо

30 березня Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що Росія зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще підтягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози військовій безпеці України.

У Пентагоні заявляли, що їм відомо про пересування російських військ на кордоні з Україною, це питання США обговорюють з союзниками по НАТО.

Читайте також: Росія стягує війська до кордону з Рівненщиною, а також до Донбасу та Криму


1 квітня Кремль прокоментував зосередження військових сил Російської Федерації біля кордонів України, заявивши, що це не повинно нікого турбувати.

Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ намагається тиснути на Україну шляхом посилення військ на кордоні. При цьому він запевнив, що Україна готова до будь-яких провокацій і продовжує відстоювати на переговорах позицію запровадження більш ефективного режиму припинення вогню на Донбасі.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія може спробувати просунути свої війська углиб території України, а також готується провокувати Україну на воєнну відповідь.

З ініціативи американської сторони відбулася телефонна розмова міністра оборони США Ллойда Остіна і міністра оборони України Андрія Тарана. Остін засудив останні агресивні й провокаційні дії РФ на сході України та передав запевнення в готовності підтримувати Україну в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму.

Міністр оборони США наголосив, що в разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці та не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України. У Кремлі в разі розгортання американських військ на території України пообіцяли «додаткові заходи».

Президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський 2 квітня провели пряму телефонну розмову – вперше після перемоги першого з них на виборах. Байден, зокрема, запевнив Зеленського, що Україна не залишиться наодинці з агресією Росії.

За матеріалами: УНІАН

 

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі
кремль посилює фейки про атаки на ЗАЕС
0
Читати далі