Українська мова може стати офіційною у Європейському союзі, – Кремінь

Українська мова може стати офіційною у Європейському союзі, – Кремінь
0
Українська мова може стати офіційною у Європейському союзі, – Кремінь

Набуття Україною асоційованого членства в Європейській федерації національних мовних інституцій значно посилить позиції української мови як державної, а також сприятиме її перспективному застосуванню як обов’язкової у країнах ЄС.

На цьому наголосив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь під час засідання президії Національної академії. Відповідна заява була опублікована на сторінці мовного обмбудсмена у Facebook.

«Мовна інтеграція України до родини офіційних мов ЄС суттєво посилить наші позиції на міжнародній арені. Погодьтеся, що українську мову, якою спілкуються десятки мільйонів громадян по всьому світу, чути скрізь. Настав той час, коли ми можемо сприяти тому, щоб українська стала офіційною мовою співтовариства. Переконаний, що в тісній співпраці з Національною академією наук України наш голос голос буде вирішальним і на майданчику Європейської федерації національних мовних інституцій», – сказав Кремінь.

Він акцентував увагу на необхідності консолідації зусиль провідних наукових мовних інституцій України задля набуття Україною асоційованого членства в Європейській федерації національних мовних інституцій (European Federation of National Institutions for Language – EFNIL) як складової євроінтеграційних процесів держави.

Він зазначив, що це значно посилить позиції української мови як державної, а також сприятиме її перспективному застосуванню як обов’язкової у країнах ЄС.

Нагадаємо, раніше уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявляв, що у 2021 році Україна планує інтегруватися до Європейської федерації національних мовних інституцій.

За матеріалами: Укрінформ

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі