Рівнянам на замітку: супутникове телебачення буде закодовано

Рівнянам на замітку: супутникове телебачення буде закодовано
4
Рівнянам на замітку: супутникове телебачення буде закодовано

Віднедавна по телебаченню лунає заява, що багато українських каналів які транслюють контент з супутника будуть закодовані. Це основні пакети телеканалів. Тобто чотири медіа групи StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Группа Україна» й Inter Media Group.

Наразі не буду вдаватись у судження причин кодування каналів. Там пояснень дуже багато і вони ще  хиткі. Припускаю тому, що так звані медіа групи за якими стоять наші олігархи вже порахували скільки люди будуть платити, скільки людей куплять знову нові тюнери і звісно скільки грошей ці групи отримають у прибуток. Я розгляну проблему як звичайний користувач контенту.

Люди не забули

Основна маса людей це громадяни сіл та районних містечок яка дуже волелюбна і не прив’язана до будь яких оплат чи абонплати. Тим паче, що ці люди так би мовити глядачі супутникового телебачення, вже кілька разів побували у неприємностях з підписанням договорів і купівлею низькоякісних тюнерів Віасату. А ми усі пам’ятаємо, що провайдер будь якими способами заманював на дешеве телебачення високої якості і люди підписували договори, платили потім дорожче бо інфляція. Каналів які людям подобались ставало менше, тюнер глючив, а з договору зіскочити було не можливо. Доходило до погроз колекторами, бо у людей збирався якийсь борг, тому що навіть якщо ти не дивишся чи у відпустці, вимушений платити згідно з договором, який толком не прочитав, а купився на гарну рекламу.

Люди це на довго запам’ятають і більше ніяких договорів не будуть підписувати, плюс платити за канали контент яких не вартий тих коштів, тому що серіали низькопробні, багато реклами, новини не цікаві, багато політиканства. В Україні взагалі нема поки що каналів того рівня за які людина не пошкодує коштів. У людей основна проблема як вижити, заплатити комунальні платежі і їм не до розваг.

До буремного 2014 року був такий провайдер як Екстра тв. Який пропонував свої пакети каналів. Купивши карту доступу та оплачуючи невелику суму можна було дивитись без будь яких договорів. Багато людей проплатили ті картки і внесли кошти на рахунки, а провайдер збанкрутів і канали пропали. Так, Екстра знову транслює нові пакети, значно дорожче, провела ребрендинг й знову має бажання набрати абонентську базу, але чи буде у людей той градус довіри який був на початку я сумніваюсь.

Провайдери Віасат та Екстра готові надати людям доступ до закодованих каналів, але знову таки за абонплату, купівлю нових тюнерів. Це означає, що ти маєш викинути те дороге обладнання яке тобі встановили нещодавно. Люди вже одноразово витратились на тюнери та антени які коштують кілька тисяч гривень і я впевнений що більше платити комусь тим більше абонплату раз у місяці ціна якої може рости як ростуть ціни у мобільних операторів, не будуть.

Рука кремля тут як тут

Чи є альтернатива?  Вона завжди Є, це відкриті російські канали яких на супутнику багато, а стане ще в рази більше тому, що федерація вже рухається, аби нашим людям при такому розкладі було що дивитись і не падати духом. Я певен на сто відсотків що свято місце пусто не буде, якщо українцям буде закодовано наше телебачення, то на його місце федерація підтягне десятки нових російських каналів і вона найбільше зацікавлена у тому аби як найбільша маса українців дивилася наприклад Росія 24 замість 1+1. А там вже можна якось потихеньку людям нав’язувати про братні відносини і любов двох народів.

То кому це усе вигідно у першу чергу? Варто подумати. А люди, що люди? Люди як привчились до безкоштовного то або нічого або безкоштовно, глядачі супутника це вільний народ, це та революційна верства яка не буде коритись і нести грошики олігархам. Розваг вдосталь у безкоштовному вигляді, це і смарт телевізори, ютуб, інтернет телебачення, усілякі тор ренти, на кінець Т2, і андроїд приставки від братів китайців які видають набагато більше розваг, аніж будь який тюнер платних провайдерів. Однак сама потужна альтернатива це велике, масове і безкоштовне Російське телебачення яке ніхто кодувати не буде.

Хто втратить коли українцям закодують національні канали? Рупор держави втратить силу, рекламодавці, державна пропаганда, олігархи, втратять усі крім людей. Наші люди не дурні, кнутом їх вже не загнати до якихось примарних ідей за які вони мають платити. Тому ті прибутки які вже прорахували медіа групи можна буде помножити на нуль поки народ не має лишніх коштів на хліб та тепло не ведучи мову навіть про розваги тим більше платні. Люди знайдуть вихід і альтернативу.

Мені взагалі здається останнім часом, що наша держава так любить і печеться за свій народ, що навіть не тужиться радитись з людьми, входити у їх положення, вивчати смаки і надавати дійсно якісні послуги, якщо вже мова йде про оплату. Вона сама вирішує за людей, рахує скільки ще у громадян приховано грошей які можна таким чином витягнути. Повіває не зручностями для людей, а тоталітаризмом, совєтскім духом типу прийшов купити ковбаски, а завезли тюльку і беріть що є або валіть і не затримуйте чергу. Держава, приміром, повинна моніторити стан людей і їх можливості перед тим як приймати такі рішення. Люди в Україні заплатили сповна і грошима і здоровьям і життям аби мати до себе повагу.

4
Наука і технології Економіка # телебачення # кодування
Читайте також
1016
"Воля" проситься на волю
З 1 червня провайдер підвищить тарифи на 13 %
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі