Український міністр повідомив про розгортання ядерної зброї в окупованому Криму

Український міністр повідомив про розгортання ядерної зброї в окупованому Криму
0
Український міністр повідомив про розгортання ядерної зброї в окупованому Криму

Під час зустрічі в США Міністр України з питань реінтеграції повідомив про підготовку РФ до розгортання ядерної зброї в Криму.

Урядова делегація на чолі з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексієм Резніковим перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки.

Під час зустрічі з керівником Jamestown Foundation Гленом Говардом було обговорено низку важливих питань:  російська агресія і тенденції розвитку ситуації, будівництво газопроводу «Північний потік - 2» у контексті російської загрози, про перемовний процес у Нормандському форматі та консультації у Тристоронній контактній групі та роль США в цих питаннях і напрямки українсько-американської співпраці.

Окремо торкнулися питання окупації АР Крим та м. Севастополь та загрози, які є наслідком цього.

«Росія вже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс у Чорному, повністю його мілітаризувала. Ми особливо занепокоєні діями Рф, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї. Саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході та в Африці, впливає на Балкани. Зараз те саме відбувається з Північним потоком-2. Три країни Балтії опиняться під страшенним тиском. Так само під прямою загрозою опинилась Польща. Для України та країн Балтії – це майже гарантована ескалація, а для решти Європи – тотальна залежність у майбутньому і гарантований шантаж. Я переконаний, що треба посилити санкції проти компаній, які втілюють цей проект, і не допустити його запуску. Важливим є розширення безпековий пакет для України. У першу чергу – за рахунок розгортання сил ПВО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів. Наше законодавство це дозволяє», – заявив Резніков.

Також сторони обговорили роль США в контексті реалізації Україною Стратегії економічного розвитку Донецької і Луганської областей.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі