Уляна Супрун радить рівнянам, що робити, якщо ви переїли

Уляна Супрун радить рівнянам, що робити, якщо ви переїли
0
Уляна Супрун радить рівнянам, що робити, якщо ви переїли

Якщо сьогодні ви мали надто добрий святковий стіл та переїли смачних страв - зробіть відпочинок для свого організму. Підібрали поради та продукти, які допоможуть покращити травлення та привести себе в тонус перед робочим тижнем.

- Пийте багато рідини

Важливо пити достатню кількість рідини, особливо води. Це пришвидшує проходження залишків продуктів травлення через травну систему.

Щоби регулярно отримувати достатню кількість рідини, випивайте склянку води під час кожного прийому їжі.

- Їжте більше клітковини

Дієта, багата клітковиною, може значно поліпшити травлення. Для здоров’я кишківника, вам потрібно споживати клітковину з різних джерел, наприклад:

цільнозерновий хліб
коричневий рис
фрукти та овочі
бобові
вівсянка

У декотрих людей харчові продукти на основі злаків та зернових можуть спричинити здуття та розлади кишківника (синдромом подразненого кишківника). Якщо це ваш випадок - отримуйте більше клітковини з фруктів та овочів.

- Споживайте менше жирної їжі

Жирна їжа, наприклад, чіпси, гамбургери та смажені страви, важче перетравлюється, внаслідок чого виникає біль у шлунку чи печія. Намагайтеся відмовитися або знизити до мінімуму кількість жирних смажених страв. Натомість їжте більше нежирного м'яса та риби.

- Використовуйте менше спецій

Багато людей люблять гостру їжу й у них не виникає проблем із травленням. У інших спеції можуть викликати серйозні розлади. Варто зауважити, що йдеться не обов’язково про сильні спеції, наприклад чілі, а й про більш легкі та поширені продукти – часник і цибулю.

Якщо після споживання гострих страв у вас виникає печія, біль у шлунку або діарея, намагайтеся уникати таку їжу у майбутньому. Якщо ж у вас постійні проблеми із травленням - такі страви не варто їсти взагалі.

- Обирайте корисні напої

Напої, які містять кофеїн, наприклад кава, кола, чай та деякі газовані напої, підвищують кислотність шлунку, внаслідок чого у багатьох людей виникає печія. Крім цього, газовані напої взагалі часто викликають здуття, що також може стати причиною розвитку печії.

Щоб знизити ризик розвитку розладів травлення, варто обирати корисні напої, наприклад трав'яні чаї, молоко та столову воду.

Зауважте, що кожен організм має свої особливості, тому немає універсальних правил для всіх. Наприклад, у декотрих людей помідори, цитрусові або ж газовані напої можуть викликати печію, а пшениця та цибуля можуть спричинити розвиток синдрому подразненого кишківника. Тому потрібно слідкувати за реакцією власного організму на різні продукти та уникати тих, що викликають розлади травлення.

 

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі