Юні архітектори запропонували проекти відновлення історичного Дубна (ФОТО)

Юні архітектори запропонували проекти відновлення історичного Дубна (ФОТО)
3
Юні архітектори запропонували проекти відновлення історичного Дубна (ФОТО)

Молодіжні ідеї із відновлення історичного центру Дубна та його популярного заповідника презентували київські студенти. Вони розробили магістерські роботи, що спрямовані на реконструкцію міста та відновлення його історико-культурних об’єктів.

Уже шостий рік йде активна співпраця між Державним історико-культурним заповідником міста Дубно та Київським національним університетом будівництва і архітектури. За ці роки студентами першого та шостого курсу було виконано великий об’єм робіт по обмірним кресленням, замальовкам, дипломним та курсовим проектам. Усі вони спрямовані на відновлення історичного вигляду нашого міста, а в результаті – перетворення його на культурно-видовищний центр для туристів з розгалуженою готельною інфраструктурою, – розповів директор Державного історико-культурного заповідника міста Дубно Леонід Кічатий.

Так, студентка Анна Томусяк презентувала проект відновлення автентичного фасаду Будинку контрактів в місті Дубно, який поступово руйнується.

В свою чергу, метою дипломної роботи Катерини Бичкової було дослідження реконструкції історичних будівель під створення сакральних комплексів на прикладі Центральної синагоги міста.

Студентка Кристина Бондаренко проаналізувала містобудівну ситуацію міста Дубно та запропонувала територію вулиці Свободи звільнити від автомобілів та влаштувати пішохідну зону з лавами. Адже вулиця в перспективі може стати туристичним шляхом від Дубенського замку до Луцької брами.

Також студентка звернула увагу на такий архітектурний об’єкт, як Хмелефабрика на вулиці Свободи. Будівля побудована ще в 1831 році чеською меншиною, продукція заводу не раз займала перші місця в міжнародних конкурсах пивоваріння. Саме тому, на думку юної архітекторки, важливо відтворити не лише історичну функцію даного об’єкту, а й додати нову – готельно-ресторанну.

Усі роботи написані під керівництвом завідуючого кафедри основ архітектури та архітектурного проектування,  Народного архітектора України, доктора архітектури, професора Олега Слєпцова та доцента, кандидата архітектури Сергія Ніканорова. Колектив КНУБА та студенти висловили подяку за надання допомоги Леоніду Кічатому та всьому колективу Державного історико-культурного заповіднику міста Дубно.

Усі ідеї студентів-архітекторів дуже цінні для Дубно. Адже вони спрямовані на активізацію притоку туристів до міста, створення робочих місць, поліпшення дозвілля містян, – додав Леонід Кічатий.

3
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі