Уряд підвищив виплати сімейним лікарям

Уряд підвищив виплати сімейним лікарям
0
Уряд підвищив виплати сімейним лікарям

Кабінет Міністрів за ініціативою МОЗ прийняв рішення підвищити з 1 листопада поточного року виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію з нинішніх 600,48 грн на рік до 651,60 грн на рік.

Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Вчора уряд прийняв достатньо важливу постанову, яка стосується внесення змін до Програми медичних гарантій. Зокрема, ми збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Це ставка, яку сплачує держава сімейному лікарю за кожну укладену декларацію з пацієнтом. Раніше вона становила 600,48 грн, а тепер становитиме 651,60 грн на рік. Так, якщо лікар уклав з пацієнтами, наприклад, 1 800 декларацій, то додатково заклад отримуватиме в середньому 7 650 грн на місяць. Сума виплати лікарю залежатиме від умов колективного договору кожного окремого медзакладу», – зазначив очільник МОЗ.

За словами міністра, таке підвищення пов’язане зі значним зростанням навантаження на лікарів первинної ланки через епідемію COVID-19.

«Для нас дуже важливо підтримати сімейних лікарів у цей нелегкий час, зокрема фінансово. Принагідно я би хотів подякувати їм за важку щоденну роботу», – додав Максим Степанов.

Нагадаємо, наразі медикам, які працюють з хворими на COVID-19, виплачуються до 300% надбавок до заробітної плати. Окрім цього, з 1 вересня поточного року уряд підвищив заробітну плату усім медичним працівникам.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі