Уряд захистить домогосподарства, де члени сім'ї втратили роботу, – Музиченко

Уряд захистить домогосподарства, де члени сім'ї втратили роботу, – Музиченко
0
Уряд захистить домогосподарства, де члени сім'ї втратили роботу, – Музиченко

Уряд поставив собі за завдання захистити саме ті домогосподарства, де економічно активні члени сім'ї втратили роботу і тепер перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Про це розповів заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Платіжка».

«Якщо в загальному випадку ми беремо для обрахунку і визначення субсидій дані за попередні два квартали, зрозуміло, що ми не можемо застосовувати для згаданих домогосподарств цей алгоритм, оскільки член домогосподарства вчора втратив роботу, і орієнтуватися на його доходи 6-місячної давності просто не можна. Ці громадяни просто не оплатять комунальні послуги»,– відзначив Віталій Музиченко.

Також він розповів про те, як змінилася система отримання пільг та субсидій для оплати житлово-комунальних послуг з 2014 року. За його словами, попередня система отримання пільг та субсидій для оплати житлово-комунальних послуг була досить громіздкою з точки зору адміністрування.

«Це означає, що під час оформлення житлової субсидії років 6-7 тому, домогосподарство мало зібрати пакет документів та фізично відвідати інституцію, яка відповідала за прийом документів і прийняття рішення. Коли у 2014 році було прийняте рішення про поступовий відхід від системи стримування цін та тарифів населенню, та перехід до елементів ринкового врегулювання і врахування економічної собівартості, паралельно змінювалася і система житлових субсидій. З 2014 року ми говоримо про рестарт програми житлових субсидій у тому вигляді, яку ми її знаємо на сьогодні», – додав Віталій Музиченко.

0
Економіка
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі